Pestki moreli

Jest 1 produkt.
-3%
Wysyłamy w 3 dni

Pestki moreli

Olej z pestek moreli znajduje zastosowanie przede wszystkim w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

Dlaczego produkuje się olej z pestek?

Olej jest produkowany z pestek moreli, gdyż zawierają one około 40- 50% oleju. Właściwości tego oleju przypominają właściwości olejów z brzoskwini i migdałów. Do składników aktywnych oleju z pestek moreli należy zaliczyć kwas linolowy i oleinowy (znane i zdrowe tłuszcze nienasycone). Z uwagi na swoje zalety olej z pestek moreli jest stosowany w kosmetykach naturalnych do mycia i pielęgnacji głowy.

Do czego może być...

Olej z pestek moreli znajduje zastosowanie przede wszystkim w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

Dlaczego produkuje się olej z pestek?

Olej jest produkowany z pestek moreli, gdyż zawierają one około 40- 50% oleju. Właściwości tego oleju przypominają właściwości olejów z brzoskwini i migdałów. Do składników aktywnych oleju z pestek moreli należy zaliczyć kwas linolowy i oleinowy (znane i zdrowe tłuszcze nienasycone). Z uwagi na swoje zalety olej z pestek moreli jest stosowany w kosmetykach naturalnych do mycia i pielęgnacji głowy.

Do czego może być stosowany olej z pestek moreli?

Olej morelowy jest składnikiem:

  • kremów
  • balsamów
  • mydeł
  • i innych produktów do codziennej pielęgnacji

Olej z pestek moreli zapewnia głębokie nawilżenie skóry (bez względu na typ cery), a że jest bardzo lekki i łagodny w działaniu może być stosowany bezpośrednio na skórę (do tego zapewnia egzotyczny zapach). Dodatek cukru do oleju z pestek moreli zapewnia wspaniały peeling do twarzy i ciała. Jako składnik domowego peelingu do twarzy usuwa zaskórniki oraz odtyka pory. Olej ten może być stosowany nawet u niemowląt, a także może zastąpić produkty do pielęgnacji włosów, gdyż odżywia je od cebulek po same końce.

Z uwagi na swoje właściwości olej z pestek moreli może być stosowany jako:

  • balsam (środek zmiękczający skórę)
  • samodzielny produkt do olejowania włosów
  • składnik naturalnych peelingów do ciała
  • składnik domowego balsamu do ust
  • naturalny środek do leczenia schorzeń skóry jak egzema, trądzik itp.
  • olej do masażu i aromaterapii
  • składnik sosów sałatkowych
więcej
© 2019 - All rights reserved Sklepy internetowe