Ajurwedyjska książka kucharska

Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich...
43,08 * 59,00 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 53,10 zł

Opis

Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.    ?Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu?. dr Vasant Lad (lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of Herbs)   ?Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich?. dr David Frawley (autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of Herbs)   ?Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia? Dr. Robert Svoboda, (lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic Constitution)   ?Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia?. Yogi Amrit Desai (założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy)   O autorach Amadea Morningstar ? uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku. Urmila Desai ? poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.   Fragment książki Ajurwedyjska książka kucharska Amadea Morningstar, Urmila Desai. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa A-ti information services.

Szczegóły - Ajurwedyjska książka kucharska

  • Autorzy: Amadea Morningstar, Urmila Desai
  • Wydawnictwo Zielone Wydawnictwo
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 425
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365852045
  • Język: polski
  • Podtytuł: Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
  • ISBN: 9788365852045
  • EAN: 9788365852045
  • Wymiary: 16.5x23.5x2.3 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt