Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml
- Alpro
-
KULINARNE_SOJ_6
-
1 dzień + czas dostawy
Opis
Zestaw 6 x Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych 3 x 250 ml

ALPRO
Cooking – Produkt sojowy do celów kulinarnych
Zaproś naszą uniwersalną i pełną smaku sojową alternatywę dla śmietany do swojej kuchni. Pozwól jej zagościć na Twoim talerzu w trakcie obiadu lub dodaj ją do ulubionych deserów. Jest w 100% roślinna, przez co naturalnie nie zawiera laktozy. Dodatkowo jest to produkt bezglutenowy. Gotuj smacznie i świadomie z ALPRO.
Oferta pochodzi od oficjalnego dystrybutora Alpro

Najważniejsze korzyści:
- 100% roślinny,
- naturalnie bez laktozy,
- bezglutenowy,
- soja wolna od modyfikacji genetycznych.

Spaghetti w sosie z pieczonych pomidorów
Składniki:
- 5 dużych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka chilli w proszku
- 2 łyżeczki curry w proszku
- 20 g świeżej bazylii
- 250 g grillowanej papryki (ze słoika)
- 400 g makaronu spaghetti
- 250 ml Alpro Sojowe Kulinarne
Sposób przygotowania:
KROK 1
Zacznij od nagrzania piekarnika do 160°C, wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i zagotuj duży garnek osolonej wody.
KROK 2
Pokrój duże pomidory i jeden ząbek czosnku na pół i grubo posiekaj jedną cebulę. Ułóż je na blachę, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku przez 40 minut.
KROK 3
Drobno posiekaj resztę cebuli i czosnku, rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i smaż je na średnim ogniu do miękkości. Pomidory koktajlowe przekrój na pół. Dopraw cebulę i czosnek solą, pieprzem, chili i curry, następnie wrzuć pomidorki koktajlowe, zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 5 minut.
KROK 4
W międzyczasie umieść pieczone pomidory, połowę świeżej bazylii i grillowaną paprykę w blenderze i zmiksuj na gładki sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
KROK 5
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 6
Na patelnię z warzywami dodaj przygotowany sos i Alpro Sojowe Kulinarne i wymieszaj. Niech wszystko gotuje się jeszcze przez sześć minut.
KROK 7
Na koniec odcedź ugotowany makaron, wrzuć go na patelnię i mieszaj, aby sos pokrył każde pasmo. Posyp resztą posiekanej bazylii i od razu podawaj.
Poznaj inne nasze smaki
Skład
Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 ml: Energia 142 kcal, Tłuszcz 14 g, kwasy nasycone 1,6 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 3,7 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8,7 g, Węglowodany 1,2 g, w tym: cukry 1,2 g, Błonnik 0,6 g, Białko 2,0 g, Sól 0,14 g, składniki mineralne: wapń 10 mg, Sód 0,05 g.
Szczegóły - Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml
- Producent: Alpro
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: KULINARNE_SOJ_6
Produkty w zestawie (6)
Składniki - Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml
Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat.
Wartości odżywcze
Na 100g:
- Energia 142 kcal,
- Tłuszcz 14 g,
- kwasy nasycone 1,6 g,
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 3,7 g,
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8,7 g,
- Węglowodany 1,2 g, w tym:
- cukry 1,2 g,
- Błonnik 0,6 g,
- Białko 2,0 g,
- Sól 0,14 g,
- Witaminy: 0,00 g
składniki mineralne:
- wapń 10 mg,
- Sód 0,05 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w temperaturze od +1 do +25 st. C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7 st. C, nie dłużej niż 5 dni.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Naturalnie nie zawiera laktozy. Bez glutenu
Informacja alergenna
Soja
Dane producenta/dystrybutora
Danone Sp. z o.o., ul. Redutowa 9/23, 01-103 Warszawa