Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml

Zestaw 6 x Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych 3 x 250 ml   ALPRO Cooking – Produkt sojowy do celów kulinarnych Zaproś naszą uniwersalną i pełną smaku sojową alternatywę dla śmietany do swojej kuchni. Pozwól jej zagościć na Twoim talerzu w trakcie obiadu lub dodaj ją do ulubionych...
35,94
5.99 zł/ za szt. w zest.
Cena za L : 23.96zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 35,94 zł

Opis

Zestaw 6 x Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych 3 x 250 ml

Różne rodzaje Alpro

 

Cooking – Produkt <strong>sojowy</strong> do celów kulinarnych

ALPRO

Cooking – Produkt sojowy do celów kulinarnych

Zaproś naszą uniwersalną i pełną smaku sojową alternatywę dla śmietany do swojej kuchni. Pozwól jej zagościć na Twoim talerzu w trakcie obiadu lub dodaj ją do ulubionych deserów. Jest w 100% roślinna, przez co naturalnie nie zawiera laktozy. Dodatkowo jest to produkt bezglutenowy. Gotuj smacznie i świadomie z ALPRO.

Oferta pochodzi od oficjalnego dystrybutora Alpro

Alpro soya 1 l

Najważniejsze korzyści:

  • 100% roślinny,
  • naturalnie bez laktozy,
  • bezglutenowy,
  • soja wolna od modyfikacji genetycznych.
Spaghetti w sosie z pieczonych pomidorów przepis

Spaghetti w sosie z pieczonych pomidorów

Składniki:

  • 5 dużych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 2 łyżeczki curry w proszku
  • 20 g świeżej bazylii
  • 250 g grillowanej papryki (ze słoika)
  • 400 g makaronu spaghetti
  • 250 ml Alpro Sojowe Kulinarne

Sposób przygotowania:

KROK 1

Zacznij od nagrzania piekarnika do 160°C, wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i zagotuj duży garnek osolonej wody.

KROK 2

Pokrój duże pomidory i jeden ząbek czosnku na pół i grubo posiekaj jedną cebulę. Ułóż je na blachę, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku przez 40 minut.

KROK 3

Drobno posiekaj resztę cebuli i czosnku, rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i smaż je na średnim ogniu do miękkości. Pomidory koktajlowe przekrój na pół. Dopraw cebulę i czosnek solą, pieprzem, chili i curry, następnie wrzuć pomidorki koktajlowe, zmniejsz ogień i smaż jeszcze przez 5 minut.

KROK 4

W międzyczasie umieść pieczone pomidory, połowę świeżej bazylii i grillowaną paprykę w blenderze i zmiksuj na gładki sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

KROK 5

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 6

Na patelnię z warzywami dodaj przygotowany sos i Alpro Sojowe Kulinarne i wymieszaj. Niech wszystko gotuje się jeszcze przez sześć minut.

KROK 7

Na koniec odcedź ugotowany makaron, wrzuć go na patelnię i mieszaj, aby sos pokrył każde pasmo. Posyp resztą posiekanej bazylii i od razu podawaj.

Poznaj inne nasze smaki

Poznaj inne smaki

Skład

Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza na 100 ml: Energia 142 kcal, Tłuszcz 14 g, kwasy nasycone 1,6 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 3,7 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8,7 g, Węglowodany 1,2 g, w tym: cukry 1,2 g, Błonnik 0,6 g, Białko 2,0 g, Sól 0,14 g, składniki mineralne: wapń 10 mg, Sód 0,05 g.

Szczegóły - Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml

Produkty w zestawie (6)

Składniki - Alpro Cooking - Produkt sojowy do celów kulinarnych zestaw 6 x 250 ml

Woda, olej słonecznikowy, obłuszczone ziarno SOI (4%), cukier, emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma ksantanowa, guma guar, karagen), sól morska, aromat.

Wartości odżywcze

Na 100g:

  • Energia 142 kcal,
  • Tłuszcz 14 g,
  • kwasy nasycone 1,6 g,
  • kwasy tłuszczowe jednonienasycone 3,7 g,
  • kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8,7 g,
  • Węglowodany 1,2 g, w tym:
  • cukry 1,2 g,
  • Błonnik 0,6 g,
  • Białko 2,0 g,
  • Sól 0,14 g,
  • Witaminy: 0,00 g

składniki mineralne:

  • wapń 10 mg,
  • Sód 0,05 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w temperaturze od +1 do +25 st. C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7 st. C, nie dłużej niż 5 dni.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Naturalnie nie zawiera laktozy. Bez glutenu

Informacja alergenna

Soja

Dane producenta/dystrybutora

Danone Sp. z o.o., ul. Redutowa 9/23, 01-103 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również