Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami Zgrzewka 8 x 1 l

Napój Sojowy z wapniem i witaminami Zgrzewka 12 x 1 l Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami to produkt roślinny   to świetna  alternatywa dla mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergią na kazeinę, gluten, dla tych na diecie bezmlecznej lub dla wegan i wegetarian. Napój sojowy...
66,69
8.34 zł/ za szt. w zest.
Cena za L : 8.34zł
Opis

Napój Sojowy z wapniem i witaminami Zgrzewka 12 x 1 l

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami to produkt roślinny   to świetna  alternatywa dla mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergią na kazeinę, gluten, dla tych na diecie bezmlecznej lub dla wegan i wegetarian. Napój sojowy jest źródłem wapnia, białka roślinnego i zawiera witaminy takie jak: B2, B12 i D2.

Napój powstaje z ziaren soi, które pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych upraw. Produkt ma delikatny, pyszny smak, który idealnie komponuje się z wieloma dodatkami i daniami. Z napojem sojowym można przygotować:

  • smaczną kawę, koktajl, musli, owsiankę
  • kaszkę lub ryż,
  • wyśmienite ciasto
  • puszyste naleśniki i gofry

Najważniejsze cechy produktu to:

  • Niska zawartość cukru
  • Bogaty w białko roślinne
  • Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D2
  • 100% roślinny
  • Naturalnie bez laktozy
  • Bezglutenowy
  • Soja wolna od modyfikacji genetycznych

Jakość tego napoju sojowego jest gwarantowana przez producenta Alpro, który wykazuje się pełnym zaangażowaniem w produkcję roślinną, co potwierdzają zdobyte nagrody i wyróżnienia takie jak Dobra Marka i European Coffee Award. Jej obecność na rynku od 1980 roku i partnerstwo z WWF sprzyja rozwojowi firmy, która nieustannie dąży do zmieniania świadomości ludzi na całym świecie w kwestii roślinnych alternatyw.
 

Różne rodzaje Alpro

 

Napój <strong>sojowy</strong> z wapniem i witaminami

ALPRO

Napój sojowy z wapniem i witaminami

Napój Sojowy Alpro z dodatkiem wapnia i witamin produkujemy w 100% na bazie roślin. Jest bogaty w białko roślinne, stanowi źródło wapnia i witamin: B2, B12 i D. Nie zawiera glutenu i laktozy i ma niską zawartość cukrów. Napój ten może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku, doskonale sprawdza się w kuchni, samodzielnie lub jako dodatek do posiłków: płatków, musli, kawy, czekoladowego ciasta i ulubionego koktajlu truskawkowego. To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Odkryj wszystkie jej zastosowania - są przepyszne!

Oferta pochodzi od oficjalnego dystrybutora Alpro

Alpro soya 1 l

Najważniejsze korzyści:

  • bogaty w białko roślinne,
  • niska zawartość cukru,
  • źródło wapnia i witamin B2, B12 i D,
  • 100% roślinny,
  • naturalnie bez laktozy,
  • bezglutenowy,
  • soja wolna od modyfikacji genetycznych.
Ciasto waniliowe przepis

Ciasto waniliowe

Składniki:

  • 50 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g cukru waniliowego
  • 190 ml napoju sojowego Alpro
  • 75 ml oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
  • 40 ml wrzącej wody
  • 1 laska wanilii lub 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

KROK 1

To ciasto zrobisz raz dwa! Rozgrzej piekarnik do 180°C i posmaruj tłuszczem foremkę do ciasta.

KROK 2

W misce wymieszaj mąkę, cukier waniliowy, nasiona z laski wanilii (lub jeśli wolisz esencję wanilii) i szczyptę soli. Dodaj napój sojowy Alpro, olej słonecznikowy i wrzącą wodę, a potem całość wymieszaj, aż konsystencja będzie gładka.

KROK 3

Wlej uzyskaną masę do formy, posyp płatkami migdałów i piecz przez 40-45 minut, aż uzyskasz piękny złoty kolor. Możesz sprawdzić ciasto przekłuwając je drewnianym szpikulcem - gdy wyjdzie czysty, twoje ciasto jest gotowe.

KROK 4

Niech ciasto ostygnie. (Wiemy, że trudno czekać, kiedy już jest gotowe!). W oczekiwaniu możesz sobie zrobić do niego kawę albo przygotować świeże owoce do tego deseru. Smacznego!

Poznaj inne nasze smaki

Poznaj inne smaki

Skład

Woda, obłuszczone ziarno SOI (5,9%), cukier, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforany potasu), sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2).

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza: Energia 39 kcal, Tłuszcz 1,8 g w tym: kwasy nasycone 0,3 g, kwasy tłuszczowe jednionienasycone 0,4 g , kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.1 g;  Węglowodany w tym cukry 2,5 g, błonnik 0,5 g, Białko 3,0 g, Sól 0,11 g. Witaminy: D 0,75 μg, ryboflawina (B2) 0,21 mg, B12 0,38 μg, składniki mineralne: wapń 120 mg, Sód 0,05 g.

Szczegóły - Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami Zgrzewka 8 x 1 l

  • Producent: Alpro
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5411188140696
  • EAN: 5411188140696
  • Wymiary: 20.6 x 16 x 45 cm

Składniki - Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami Zgrzewka 8 x 1 l

Woda, obłuszczone ziarno soi (6%), cukier, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforany potasu), sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2).
* substancje wzbogacające

Wartości odżywcze

W 100 ml:

  • Wartość energetyczna: 163 kJ / 39 kcal,
  • Tłuszcz: 1,8 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g,
  • Węglowodany: 2,5 g,
  • w tym cukry: 2,5 g,
  • Błonnik: 0,5 g,
  • Białko: 3,0 g,
  • Sól: 0,11 g.

Witaminy:

  • D: 0,75 µg*,
  • ryboflawina: 0,21 mg*,
  • B12: 0,38 µg*.

Składniki mineralne:

  • Wapń: 120 mg*.

*= 15% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) nie dłużej niż 5 dni.

Informacja alergenna

Zawiera: soja. Może zawierać: migdały, orzechy laskowe.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery

Nowości