Bakalland Migdały lekko solone 90 g
- Bakalland
-
5900749000703
-
1 dzień + czas dostawy
Migdały potrzebują łagodnego klimatu z dużą liczbą słonecznych dni i żyznej gleby. Wówczas drzewo migdałowca daje dorodne owoce, kwitnąc od połowy lutego do końca marca. Dlatego najlepsze migdały, z gładką, pomarańczowo-złotą skórką, pochodzą ze słonecznych plantacji USA i Hiszpanii. Migdały lekko solone Bakalland nie zawierają dodatku tłuszczu, ponieważ są prażone w piecu. To właśnie delikatne prażenie i nuta soli wydobywa pełen aromat migdałów sprawiając, że są chrupiącą, naturalną i wartościową przekąską. Migdały to bogactwo witaminy E, potasu i magnezu. Migdały lekko solone to cenne źródło miedzi. 100 gram migdałów lekko solonych zaspokaja 89% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek.
Migdał to niedaleki krewny moreli, który zazwyczaj klasyfikowany jest jako orzech. Botanicznie migdały należą jednak do kategorii owoców. Uprawę migdałów zapoczątkowano 3000 lat p.n.e. Migdały (w zależności od odmiany) występują na większości kontynentów. Najczęściej spotykanie kraje pochodzenia to USA, Hiszpania, Chile czy Australia.
Szczegóły - Bakalland Migdały lekko solone 90 g
- Producent: Bakalland
- Rok wydania: 2024
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900749000703
- EAN: 5900749000703
- Język: polski
- Wymiary: 12.0x16.0x3 cm
Składniki - Bakalland Migdały lekko solone 90 g
Migdały łuskane prażone 99%, sól.
Wartości odżywcze
- Wartość energetyczna 2430 kJ / 587 kcal
- Tłuszcz 48 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,8 g
- Węglowodany 7,9 g
- w tym cukry 5,5 g
- Błonnik 13 g
- Białko 25 g
- Sól 0,6 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Produkt posiada oznaczenie bezpieczeństwa żywności BRC AA.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: