Bartolini Artisan Makaron durum warkocz (Trecce) 400 g

Promocja:
Makarony klasyczne
Makaron 100% Durum, chropowata powierzchnia, wytwarzany na matrycach z brązu.
7,19
Cena za kg : 17.98zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 7,19 zł

Opis

Makaron durum warkocz (trecce) to produkt o ciekawym kształcie i nieco chropowatej strukturze. Zawartość mąki z pszenicy durum sprawia, że jest bardziej sprężysty oraz zdrowszy od wyrobów ze zwykłej mąki i ma apetyczny kolor. Duże warkocze są odpowiednie jako dodatek do wielu potraw zarówno kuchni włoskiej, jak i europejskiej w ogóle. Makaron urozmaici każde danie oraz nada mu klasycznego i wyszukanego smaku.

Produkt został stworzony przez renomowaną markę Bartolini, która dzięki dużemu doświadczeniu wytwarza makarony najwyższej jakości. Makaron durum warkocz jest więc idealną propozycją na co dzień dla całej rodziny oraz jako dodatek do potraw dla specjalnych gości. Makaron jest przepyszny, nie wymaga więc dużej ilości dodatków.

Jak używać makaronu durum warkocz marki Bartolini?

  • Produkt sprawdzi się jako dodatek do szybkich dań z patelni z dodatkiem mięsa, warzyw oraz sera lub śmietany.
  • Jest ciekawą propozycją do przyrządzania zapiekanek o ciekawej strukturze.
  • Idealnie sprawdza się w każdym włoskim przepisie.
  • Wyśmienicie smakuje z dodatkiem odrobiny świeżych warzyw i skropiony czosnkową oliwą z oliwek.
  • Nadaje się do przygotowania bardzo prostych potraw, takich jak makaron ze śmietaną lub twarogiem.

Opakowanie zawiera 400 g produktu.

Bartolini to polska marka produkująca różnego rodzaju makarony już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych kolorach, kształtach oraz wariantach smakowych.

Szczegóły - Bartolini Artisan Makaron durum warkocz (Trecce) 400 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001803
  • EAN: 5901902001803
  • Wymiary: 27 x 14 x 9 cm

Składniki - Bartolini Artisan Makaron durum warkocz (Trecce) 400 g

Semolina (mąka z pszenicy durum).

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 3,9 g,
  • Błonnik 3,6 g,
  • Białko 12 g,
  • Sól 0,01 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja, soja.

Dane producenta/dystrybutora

P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt