Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi świderek 300 g
W zestawie najtaniej >>
Opis
Makaron to sposób na szybką i pożywną bazę do wielu rozmaitych dań. Nic więc dziwnego, że jest tak popularny w kuchni. Warto sięgnąć po produkty z mąki durum, które są mniej kaloryczne, mają niższy indeks glikemiczny i więcej wartości odżywczych oraz cennych minerałów. Niektóre, tak jak makaron marki Bartolini, są dodatkowo wzbogacone starannie dobranymi składnikami, np. algami morskimi.
Dzięki temu taki makaron doskonale sprawdzi się jako:
- składnik zup,
- element wielu potraw, doskonale komponujący się z sosami i mięsem.
To znakomity zamiennik popularnych makaronów ze zwykłej mąki, które są znacznie bardziej kaloryczne oraz posiadają mniej wartości odżywczych. W przeciwieństwie do nich ten makaron stanowi połączenie mąki z pszenicy durum, która jest znacznie zdrowsza, oraz naturalnego bogactwa alg. Makaron durum z algami morskimi w kształcie świderków marki Bartolini występuje w typowym opakowaniu o wadze 300 g.
Bartolini to polskie przedsiębiorstwo, które funkcjonuje na rynku już od 25 lat. To firma łącząca rodzinne wartości, tradycję i nowoczesne technologie, co przekłada się na wysoką jakość produktów. W jej szerokim asortymencie makaronów znajdują się między innymi: makarony ekologiczne, makarony rzemieślnicze, makarony dla dzieci oraz makarony premium.
Szczegóły - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi świderek 300 g
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902002169
- EAN: 5901902002169
- Wymiary: 27 x 14 x 9 cm
Składniki - Bartolini Dary ziemi Makaron durum z algami morskimi świderek 300 g
Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morskie (spirulina) 4%.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne: 1549 kJ / 365 kcal,
- Tłuszcz całkowity: 1,5 g,
- w tym kwasy tłuszczone nasycone: 0,7 g,
- Węglowodany przyswajalne: 72 g,
- w tym cukry: 3,8 g,
- Błonnik: 3,3 g,
- Białko: 14 g,
- Sól: 0,1 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja, orzech, sezam.
Dane producenta/dystrybutora
P.P.H. Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
wyjątkowy makaron moim zdaniem, bardzo smaczny