Bartolini Makaron 2-jajeczny krajanka cienka 400 g

Makaron wałkowany 2-jajeczny ze świeżo wybijanych jaj.
5,49
Cena za kg : 13.73zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,45 zł

Opis

Makaron, z uwagi na swoje uniwersalne zastosowanie w kuchni, ma wielu zwolenników. Dobrym pomysłem jest sięganie po jego zdrowsze wersje, które nie są aż tak kaloryczne, a na dodatek dostarczają korzystnych dla organizmu związków odżywczych. Właśnie taki jest makaron wyprodukowany z mąki z pszenicy durum. Produkt marki Bartolini znakomicie sprawdzi się jako składnik wielu różnych zup.

To bardzo dobry zamiennik powszechnych makaronów ze zwykłej białej mąki, które mają sporo kalorii i mało cennych wartości odżywczych. W przeciwieństwie do nich ten makaron łączy w sobie zdrową mąkę z pszenicy durum i świeże jajka, dzięki czemu dostarcza organizmowi dużej ilości błonnika pokarmowego. Makaron 2-jajeczny durum krajanka cienka marki Bartolini dostępny jest w standardowym opakowaniu o wadze 400 g.

Bartolini to polska firma, która funkcjonuje na rynku od 25 lat. Zajmuje się produkcją i sprzedażą różnego rodzaju makaronów. Przedsiębiorstwo cechują rodzinne wartości, tradycja oraz korzystanie z nowoczesnych technologii. Dzięki temu w swoim bogatym asortymencie ma produkty najwyższej jakości, takie jak makarony rzemieślnicze, makarony premium, makarony dla dzieci oraz makarony ekologiczne.

Szczegóły - Bartolini Makaron 2-jajeczny krajanka cienka 400 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902002336
  • EAN: 5901902002336
  • Wymiary: 26 x 18 x 9 cm

Składniki - Bartolini Makaron 2-jajeczny krajanka cienka 400 g

Mąka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 10%.

Wartości odżywcze

W 100 g ugotowanego produktu:

  • Wartości energetyczne: 596 kJ (141 kcal),
  • tłuszcz całkowity: 0,7 g,
  • w tym kwasy tłuszczone nasycone: 0,2 g,
  • węglowodany przyswajalne: 28 g,
  • w tym cukry: <0,5 g,
  • błonnik: 1,6 g,
  • białko: 51 g,
  • sól: 0,0 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja.

Dane producenta/dystrybutora

P.P.H. Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również