Bartolini Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g Bio
- Bartolini
-
5901902001964
W zestawie najtaniej >>
Opis
Makaron Bartolini Eko z algami morskimi to wyrób wysokiej jakości dla osób ceniących sobie ekologiczny skład produktów spożywczych. Makaron został wyprodukowany z mąki z pszenicy durum oraz spriruliny. Tradycyjne metody wytwarzania oraz wieloletnie doświadczenie producenta sprawiają, że produkt spełnia najwyższe wymagania klientów. Makaron z dodatkiem alg morskich ma ciekawą, nieco chropowatą strukturę, a po ugotowaniu jest sprężysty. Intensywny kolor nada każdemu daniu niecodziennego wyglądu oraz sprawi, że potrawa będzie wyjątkowo apetyczna.
Makaron durum z algami jest idealną bazą do dań na codzienny obiad oraz specjalnych potraw dla gości. Produkt spełni wymagania każdego miłośnika ekologicznej kuchni.
Do czego używać makaronu Eko Bartolini z algami morskimi?
- sprawdzi się jako baza do sałatek na bazie warzyw oraz kurczaka lub owoców morza,
- jest odpowiedni do warzywnych zup kremów lub klasycznego rosołu w wersji eko,
- doskonale smakuje z dodatkiem czosnku, szpinaku oraz kilku kropel oliwy z oliwek,
- idealnie komponuje się z ekologicznymi serami, np. pod postacią zapiekanek,
- może być podawany z odrobiną soli, czosnku oraz oliwy – idealnie sprawdzi się w prostych połączeniach.
Opakowanie zawiera 300 g produktu.
Polska marka Bartolini funkcjonuje już od 25 lat. Firma używa tradycyjnych receptur oraz składników najwyższej jakości.
Szczegóły - Bartolini Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g Bio
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902001964
- EAN: 5901902001964
- Wymiary: 30 x 14 x 9 cm
Składniki - Bartolini Makaron durum z algami morskimi gniazda 300 g Bio
Semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), algi morskie ekologiczne (spirulina) 3%.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1549 kJ / 365 kcal,
- Tłuszcz całkowity 1,5 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
- Węglowodany przyswajalne 72 g,
- w tym cukry 3,8 g,
- Błonnik 3,3 g,
- Białko 14 g,
- Sól 0,1 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja.
Dane producenta/dystrybutora
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy