Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio
- Bartolini
-
5901902001957
W zestawie najtaniej >>
Opis
Makaron stanowi podstawę wielu różnych dań. Warto używać jego zdrowszych wersji, które mają niższą kaloryczność i są bogate w wartości odżywcze. Jedną z opcji są makarony wytwarzane z mąki z pszenicy durum. Możemy również sięgnąć po produkty wzbogacane wyjątkowymi składnikami, np. młodym jęczmieniem. Produkt marki Bartolini wspaniale sprawdzi się jako element potraw różnego rodzaju, zarówno tych warzywnych, jak i mięsnych, ponieważ pasuje do ryb, mięs i sosów.
To znakomity zamiennik tradycyjnych makaronów ze zwykłej pszennej mąki, które są kaloryczne i nie mają wielu wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron stanowi połączenie zdrowej mąki z pszenicy durum i młodego jęczmienia, dzięki czemu dostarcza organizmowi dużej ilości błonnika pokarmowego, magnezu oraz witaminy C. Makaron Eko durum z młodym jęczmieniem w kształcie gniazd marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o pojemności 300 g.
Bartolini to polskie przedsiębiorstwo o 25-letniej tradycji i wspaniałej reputacji. Specjalizuje się w produkowaniu i sprzedaży makaronów, a w swoim bogatym asortymencie ma między innymi: makarony rzemieślnicze, makarony premium, makarony ekologiczne oraz makarony dla dzieci.
Szczegóły - Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902001957
- EAN: 5901902001957
- Wymiary: 30 x 14 x 9 cm
- Powiązane tematy: BIO, Produkty bez cukru, Produkty wegańskie, Produkty bez dodatku cukru, Zdrowe nawyki, Produkty sypkie i bakalie, Zdrowa żywność
Składniki - Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio
Semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), młody jęczmień 3% ekologiczny.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
- Tłuszcz całkowity 1,8 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
- Węglowodany przyswajalne 72 g,
- w tym cukry 4,0 g,
- Błonnik 3,2 g,
- Białko 13 g,
- Sól 0,02 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja.
Dane producenta/dystrybutora
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy