Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio

Makaron ekologiczny durum z młodym jęczmieniem.
6,29 * 6,98 zł
Cena za kg : 20.97zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 6,29 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Makaron stanowi podstawę wielu różnych dań. Warto używać jego zdrowszych wersji, które mają niższą kaloryczność i są bogate w wartości odżywcze. Jedną z opcji są makarony wytwarzane z mąki z pszenicy durum. Możemy również sięgnąć po produkty wzbogacane wyjątkowymi składnikami, np. młodym jęczmieniem. Produkt marki Bartolini wspaniale sprawdzi się jako element potraw różnego rodzaju, zarówno tych warzywnych, jak i mięsnych, ponieważ pasuje do ryb, mięs i sosów.

To znakomity zamiennik tradycyjnych makaronów ze zwykłej pszennej mąki, które są kaloryczne i nie mają wielu wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron stanowi połączenie zdrowej mąki z pszenicy durum i młodego jęczmienia, dzięki czemu dostarcza organizmowi dużej ilości błonnika pokarmowego, magnezu oraz witaminy C. Makaron Eko durum z młodym jęczmieniem w kształcie gniazd marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o pojemności 300 g.

Bartolini to polskie przedsiębiorstwo o 25-letniej tradycji i wspaniałej reputacji. Specjalizuje się w produkowaniu i sprzedaży makaronów, a w swoim bogatym asortymencie ma między innymi: makarony rzemieślnicze, makarony premium, makarony ekologiczne oraz makarony dla dzieci.

Szczegóły - Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001957
  • EAN: 5901902001957
  • Wymiary: 30 x 14 x 9 cm

Składniki - Bartolini Makaron durum z młodym jęczmieniem gniazda 300 g Bio

Semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), młody jęczmień 3% ekologiczny.

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,8 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 4,0 g,
  • Błonnik 3,2 g,
  • Białko 13 g,
  • Sól 0,02 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt