Bartolini Premium Makaron 100% durum świderek 400 g
- Bartolini
-
5901902001445
Opis
Makaron 100% durum Premium świderki marki Bartolini to makaron wytwarzany z semoliny, czyli mąki z pszenicy durum. Jego prosty skład jest gwarancją wyjątkowego smaku i powoduje, że znajdzie swoje miejsce dosłownie w każdej kuchni – także jako zamiennik klasycznych makaronów. Idealny do przyrządzania potraw zarówno na ciepło, jak i na zimno, z pewnością zasmakuje najbardziej wymagającym podniebieniom dzieci i dorosłych.
Makaron idealnie nadaje się do przyrządzania:
- pasty z sosem pomidorowym,
- zapiekanek makaronowych z warzywami,
- gotowych dań na zimno, które można zabrać np. do pracy,
- zup,
- przekąsek i sałatek.
Ze względu na swój charakterystyczny, niepowtarzalny smak makaron 100% durum Premium świderki Bartolini sprawdzi się również na zimno. Makaron podany z serkiem twarogowym lub uwielbianą przez dzieci konfiturą to doskonały pomysł na niewymagającą dużego nakładu pracy i przede wszystkim zdrową przekąskę.
Makaron Premium jest produktem pełnowartościowym, który cechuje wysoka zawartość węglowodanów przyswajalnych oraz niezwykle cennego w diecie każdego człowieka błonnika. Ponieważ do wyprodukowania makaronu nie użyto żadnych konserwantów ani dodatkowych substancji słodzących, mogą go spożywać wszyscy, którzy w codziennej diecie wystrzegają się obecności tych składników.
Bartolini makaron 100% durum Premium sprzedawany jest przez producenta w opakowaniach 400 g, co w zależności od przeznaczenia odpowiada trzem lub czterem porcjom.
Szczegóły - Bartolini Premium Makaron 100% durum świderek 400 g
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902001445
- EAN: 5901902001445
- Wymiary: 27 x 14 x 9 cm
Składniki - Bartolini Premium Makaron 100% durum świderek 400 g
Semolina (mąka z pszenicy durum).
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
- Tłuszcz całkowity 1,6 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
- Węglowodany przyswajalne 72 g,
- w tym cukry 3,9 g,
- Błonnik 3,6 g,
- Białko 12 g,
- Sól 0,01 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja, soja.
Dane producenta/dystrybutora
P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock