Bartolini Premium Makaron 100% durum ze szpinakiem gniazda 300 g

Makaron 100% Durum, chropowata powierzchnia, wytwarzany na matrycach z brązu.

4.99 zł

-6%

5.29 zł

Cena za kg : 16.63zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron 100% durum Premium z dodatkiem szpinaku to wspaniała propozycja dla miłośników tego warzywa. Produkt został stworzony na bazie wysokiej jakości mąki z pszenicy durum, dzięki czemu po ugotowaniu jest sprężysty i nadaje potrawie niecodziennego wymiaru. Makaron ma unikalny smak oraz apetyczny kolor, a jego struktura jest nieco chropowata. Tradycyjne sposoby wytwarzania oraz wieloletnie doświadczenie producenta zapewniają najwyższą jakość.

Makaron durum ze szpinakiem to wspaniała baza do dań wytrawnych. Ciekawy kształt oraz unikalny kolor zapewniają potrawie wyjątkowy wygląd, przez co nadaje się nawet na specjalne okazje. Gniazda z linii Premium firmy Bartolini to produkt w 100% polski.

Do czego stosować makaron gniazda ze szpinakiem Bartolini?

  • produkt jest idealny do gotowania dań kuchni włoskiej i nie tylko,
  • to dobry dodatek do klasycznego rosołu oraz nieco bardziej nowoczesnych zup,
  • świetnie sprawdza się jako baza do zapiekanek z dodatkiem sera, warzyw, mięsa lub jajek,
  • może być podstawą ciekawych śniadań, np. ugotowany al dente i zapieczony z jajkiem,
  • idealnie smakuje smażony na patelni z dodatkiem czosnku i śmietany lub oliwy z oliwek.

Opakowanie zawiera 300 g produktu.

Bartolini to polska marka makaronów istniejąca od 25 lat. Dzięki tradycyjnym recepturom oraz wieloletniemu doświadczeniu wyroby Bartolini spełniają najwyższe wymagania konsumentów.

Składniki - Bartolini Premium Makaron 100% durum ze szpinakiem gniazda 300 g

Semolina (mąka z pszenicy durum), szpinak suszony 2%.

Wartości odżywcze

  • Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 1,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
  • Węglowodany przyswajalne 72 g,
  • w tym cukry 3,9 g,
  • Błonnik 3,6 g,
  • Białko 12 g,
  • Sól 0,01 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Pszenica, jaja, seler.

Dane producenta/dystrybutora

P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Bartolini Premium Makaron 100% durum ze szpinakiem gniazda 300 g

  • Producent: Bartolini
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901902001896
  • EAN: 5901902001896
  • Wymiary: 27 x 14 x 9 cm