Bartolini Premium Makaron 2-jajeczny świderek smakowy 400 g
- Bartolini
-
5901902000592
Opis
Makaron to składnik wielu rozmaitych dań, a co za tym idzie, używamy go w kuchni bardzo często. Warto więc zastanowić się nad sięgnięciem po jego zdrowsze wersje, które mają lepszy skład, więcej wartości odżywczych i mniej kalorii jednocześnie. Dokładnie taki jest makaron powstały z mąki z pszenicy durum. Produkt marki Bartolini wyśmienicie sprawdzi się w roli składnika wielu różnych zup i innych dań – zarówno mięsnych, jak i warzywnych.
To znakomita alternatywa dla popularnych makaronów ze zwykłej pszennej mąki, które zawierają niewiele istotnych wartości odżywczych, a sporo kalorii. W odróżnieniu od nich ten produkt stanowi połączenie zdrowej mąki z pszenicy durum, świeżych jajek i aromatu suszonych warzyw – szpinaku i pomidorów. Dzięki temu ma wspaniały i oryginalny smak, a przy tym zapewnia organizmowi dużą ilość błonnika pokarmowego. Makaron smakowy 2-jajeczny durum w kształcie świderków marki Bartolini jest dostępny w standardowym opakowaniu o wadze 400 g.
Bartolini to polska firma, która zajmuje się produkcją i sprzedażą makaronów. Na rynku funkcjonuje już od 25 lat, systematycznie powiększając grono zadowolonych konsumentów. W swoim asortymencie posiada produkty wysokiej jakości, takie jak makaron rzemieślniczy, makarony ekologiczne, makarony premium oraz makarony dla dzieci.
Szczegóły - Bartolini Premium Makaron 2-jajeczny świderek smakowy 400 g
- Producent: Bartolini
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901902000592
- EAN: 5901902000592
- Wymiary: 26 x 16 x 8 cm
Składniki - Bartolini Premium Makaron 2-jajeczny świderek smakowy 400 g
Kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże 9%, szpinak suszony 2%, pomidor suszony 2%, przyprawa: kurkuma 0,1%.
Wartości odżywcze
- Wartości energetyczne 1522 kJ / 359 kcal,
- Tłuszcz całkowity 2 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
- Węglowodany przyswajalne 73 g,
- w tym cukry 2,9 g,
- Błonnik 2,5 g,
- Białko 11 g,
- Sól 0,04 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Pszenica, jaja, soja, orzechy, seler, gorczyca, nasioma sezamu.
Dane producenta/dystrybutora
P. P. H. Tabit Sp. z o. o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock