BeRAW Baton Vegan Protein Bar 40 g

Baton Vegan Protein to solidna porcja roślinnego białka tak ważnego w diecie wegańskiej. Białko przyczyni się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Użyliśmy najwyższej jakości białka migdałowego bogatego w wapń i magnez, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie mięśni oraz układu nerwowego....

5.99 zł

Cena za kg : 149.75zł

Dodaj do schowka

Opis

Baton Vegan Protein to produkt z linii BeRAW Ewy Chodakowskiej. Ta znana w świecie fitnessu trenerka promuje swoją osobą produkty pełnowartościowe, które stanowią świetne uzupełnienie diety sportowca.

Baton Vegan Protein Bar zawiera aż 30,2% białka. Jest to pełnowartościowa przekąska, którą można zabrać ze sobą wszędzie. Proteiny pochodzą przy tym w 100% z białka migdałowego - sprawia to, że baton jest również w pełni wegańskim produktem. Warto przy tym wspomnieć, że migdały stanowią bogate źródło wielu ważnych składników mineralnych.

Baton BeRAW wyróżnia się także wspaniałym smakiem. Migdałowe nadzienie doskonale komponuje się z polewą z gorzkiej czekolady. Wszystko to przy naprawdę niewielkiej ilości cukru trzcinowego. Cały baton to zaledwie 183 kalorie oraz 8 g pełnowartościowego białka. Dzięki takiemu zrównoważeniu składników odżywczych baton stanowi świetne rozwiązanie dla osób na diecie i dbających o wagę.

Główne cechy batona Vegan Protein BeRAW to:

  • wysoka zawartość białka (pochodzącego z migdałów);
  • 100% składników pochodzenia naturalnego;
  • brak sztucznych barwników oraz konserwantów;
  • 100% składników pochodzenia roślinnego - produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Baton BeRAW to świetne uzupełnienie codziennej diety. Stanowi przede wszystkim doskonałą samodzielną przekąskę, ale nadaje się również jako dodatek do owsianek czy deserów. Można go zabrać do szkoły, pracy lub w podróż. Sprawdzi się, gdy brakuje nam czasu na długie gotowanie i przygotowywanie posiłków.

Opakowanie zawiera jedną sugerowaną porcję produktu.

Składniki - BeRAW Baton Vegan Protein Bar 40 g

białko migdałowe 30,2%, daktyle, syrop daktylowy, gorzka czekolada 14% (miazga kakaowa 86%, tłuszcz kakaowy, cukier trzcinowy, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia), migdały 5%, orzechy nerkowca 5%, siemię lniane 5%, wanilia 0,3%.

Wartości odżywcze

w 100 g produktu w jednej porcji (40 g):

  • Wartość energetyczna 1921 kj/459 kcal 768 kj/183 kcal
  • Tłuszcze 23 g 9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 4 g
  • Węglowodany 43 g 17 g
  • w tym cukry 31 g 12 g
  • Białko 20 g 8 g
  • Sól 0,04 g 0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywanie poniżej 25 C. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Do bezpośredniego spożycia.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

  • Źródło: białka, wapnia, magnezu;
  • Wegański, 100% naturalny;
  • Gorzka czekolada.

Informacja alergenna

alergeny w składzie: orzechy i produkty pochodne; produkt może zawierać: orzechy arachidowe, soję, gluten

Dane producenta/dystrybutora

Purella Sp. z o.o., ul. Wiertnicza 32, 02-952 Warszawa; NIP: 951-239-49-17

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - BeRAW Baton Vegan Protein Bar 40 g