Bezgluten Mieszanka na chleb i pizzę Bread Mix 1 kg

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba oraz pizzy Bread Mix to doskonały produkt, który świetnie sprawdza się w kuchni osób będących na diecie pozbawionej glutenu. W jej skład wchodzi mąka owsiana pełnoziarnista, skrobia kukurydziana oraz mąka ryżowa. Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom,...
26,59
Cena za kg : 26.59zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 23,99 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba oraz pizzy Bread Mix to doskonały produkt, który świetnie sprawdza się w kuchni osób będących na diecie pozbawionej glutenu. W jej skład wchodzi mąka owsiana pełnoziarnista, skrobia kukurydziana oraz mąka ryżowa.

Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom, mieszanka chlebowa zachowuje właściwości charakterystyczne dla mąki pszennej, w tym jej plastyczność. Ta unikalna receptura, pozbawiona konserwantów i ulepszaczy pozwoli w pełni cieszyć się smakiem chrupiącego pieczywa, a jednocześnie dbać o zdrowie. Nasza mieszanka chlebowa bezglutenowa nadaje się również na pizzę, która świetnie sprawdzi się podczas okolicznościowych przyjęć, jak i podczas wizyty przyjaciół czy rodziny.

Gotowa mieszanka do wypieku Bread Mix to bardzo wydajny produkt. Jedno opakowanie wystarczy na upieczenie dwóch bochenków chleba lub cztery dużej wielkości pizze. Jest również bardzo prosta w zastosowaniu. Wystarczy dodać szczyptę soli, odrobinę oliwy, drożdże, łyżeczkę cukru oraz letnią wodę, aby przygotować ciasto do wypieków. Należy zachować następujące proporcje:

  • na 100 gram mieszanki przypada ok. 100 ml wody, na 500 gram mieszanki przypada ok. 15 gram drożdży świeżych, na 500 gram mieszanki przypada ok. 7 gram drożdży suszonych.

Podane miary mieszanki na chleb bezglutenowy są orientacyjne.

Mieszanka na chleb bezglutenowy oraz pizze ma świetnie zbilansowany skład, aby ułatwić przygotowania i skrócić czas spędzony w kuchni. Upieczenie domowego pieczywa jest teraz jeszcze prostsze, a za delikatny smak i odpowiednią konsystencje odpowiada nasza gotowa mieszanka chlebowa.

Szczegóły - Bezgluten Mieszanka na chleb i pizzę Bread Mix 1 kg

Składniki - Bezgluten Mieszanka na chleb i pizzę Bread Mix 1 kg

Skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal
  • Tłuszcz: 0,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
  • Węglowodany: 82 g
  • w tym cukry: <1,0 g
  • Błonnik: 3,5 g
  • Białko: 1,9 g
  • Sól: 0,058 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Chleb

  • 500 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN, 1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g), 1 łyżka cukru (15 g), 500 ml letniej wody, 15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych, 3 łyżki oleju + do posmarowania.

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem. Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h

Pizza

  • 250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN, ¾ łyżeczki soli (5 g), ½ łyżki cukru (7 g), 200 ml letniej wody, 10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju.

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Owies bezglutenowy.

Dane producenta/dystrybutora

Bezgluten ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również