Bezgluten Mieszanka uniwersalna do stosowania w diecie niskowęglowodanowej Low Carb 250 g
- Bezgluten
-
5906720578162
Opis
Mieszanka KETO to produkt do stosowania w diecie niskowęglowodanowej (Low-carb ketogenic diet), bogata w białko i tłuszcze, z niską zawartością węglowodanów. Zalecana jako dieta odchudzająca lub dla chorych na cukrzycę typu 2.
Mieszanka do uniwersalnego zastosowania, do wypieku KETO produktów: chleba, bułek, ciasta na pizzę oraz muffinek.
Szczegóły - Bezgluten Mieszanka uniwersalna do stosowania w diecie niskowęglowodanowej Low Carb 250 g
- Producent: Bezgluten
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5906720578162
- EAN: 5906720578162
- Wymiary: 15.5 x 9.5 x 5.5 cm
Składniki - Bezgluten Mieszanka uniwersalna do stosowania w diecie niskowęglowodanowej Low Carb 250 g
mąki częściowo odtłuszczone (z pestek dyni, z siemienia lnianego, kokosowa), błonniki (z cykorii, z babki jajowatej), siemię lniane, nasiona sezamu, białko jaja w proszku, białko grochu, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglan sodu.
Wartości odżywcze
W 100 g:
- Wartość energetyczna 851 KJ / 205 kcal;
- Tłuszcz: 9,5 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g;
- Węglowodany: 4,8 g;
- w tym cukry: 2,1 g;
- Błonnik: 14 g;
- Białko: 18 g;
- Sól: 1,4 g.
Sposób przygotowania i przechowywania
Chleb foremkowy: Wymieszać energicznie łyżką zawartość opakowania z 380 ml (1 i 1/2 szklanki) ciepłej wody, aż do uzyskania zwartej masy. Przełożyć do natłuszczonej foremki (rekomendowany wymiar: 21 x 11cm), wygładzić łyżką powierzchnię ciasta. Piec 1h w 180°C z termoobiegiem.
Informacja alergenna
Sezam, jaja. Może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe i gorczycę.
Dane producenta/dystrybutora
Bezgluten ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza