Bio Food Sok kiszony czerwona kapusta + moringa 200 ml bio

SKŁADNIKI sok z czerwonej kapusty kiszonej*, mornga*, sól  (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS KISZONA KAPUSTA: Zawiera witaminy C, B12, B6, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i...

4.79 zł

-29%

6.78 zł

Cena za L : 23.95zł

Dodaj do schowka

Opis

Kapusta to warzywo zawierające bogactwo witamin, szczególnie witaminę C, której spożywanie w okresie jesienno-zimowym jest konieczne, aby skutecznie chronić się przed infekcjami i przeziębieniami.
Sok z kiszonej kapusty zawiera w sobie całe bogactwo witamin i minerałów. Dzięki kwasowi mlekowemu, wytworzonemu w procesie fermentacji posiada właściwości probiotyku, który doskonale wpływa na nasz przewód pokarmowy, regulując jego pracę.
Kwas mlekowy ponadto oczyszcza przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, przez do wytwarza dobre warunki do rozmnażania dobroczynnych bakterii jelitowych.
W soku z kiszonej kapusty znaleźć możemy duże stężenie glukozynolanów, w szczególności synigryny o działaniu przeciwzapalnym i stymulującym układ odpornościowy organizmu.

Sok z kiszonej czerwonej kapusty marki Bio Food różni się od soku z białej kapusty - przede wszystkim delikatniejszym smakiem oraz jeszcze lepszymi właściwościami zdrowotnymi. Zawiera więcej witaminy E oraz selenu.
Dodatkowo wzbogacony został sproszkowanymi liśćmi moringi, które podnoszą walory zdrowotne i odżywcze soku.

Moringa znalazła się w grupie najzdrowszych produktów świata, posiada wyjątkowo dużo witaminy A i C oraz białka i żelaza.
Bogactwo manganu, chromu i boru pomaga w walce ze stresem, wspomaga przemianę materii oraz wzmacnia układ kostny i stawy, dlatego moringa nazywana jest również “drzewem długiego życia”.

Składniki:
sok z czerwonej kapusty kiszonej*, mornga*, sól  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 59,98 kJ / 13,93 kcal
Tłuszcz: 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,01 g
Węglowodany: 1,87 g
w tym cukry: 1,19 g
Białko: 1,26 g
Sól: 0,13 g

Sok z kiszonej czerwonej kapusty z moringą, to doskonała alternatywa dla suplementów witaminowo-mineralnych. Butelka o pojemności 200 ml.
 

Szczegóły - Bio Food Sok kiszony czerwona kapusta + moringa 200 ml bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt