Bio Vegan Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego bezglutenowa 380 g bio

  • Bio Vegan
  • 4005394284766
  • 3 dni
SKŁADNIKI(mieszanka do wypieku): mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* (7,6%),proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól...

15.89 zł

Cena za kg : 41.82zł

Dodaj do schowka

Opis

SKŁADNIKI
(mieszanka do wypieku): mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* (7,6%),proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól himalajska, wanilia Bourbon*; (kawałki czekolady): czekolada couverture gorzka* (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*)

OPIS
Mieszanka do wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 200 ml wody gazowanej, 100 ml oleju roślinnego. Wymieszać w misce za pomocą trzepaczki mieszankę do wypieku, wodę i olej, do otrzymania jednolitej masy. Dodać kawałki czekolady, krótko wymieszać. Wyłożyć masę do natłuszczonej foremki (20 cm). Piec w 180°C przez 45 min. z termoobiiegiem lub 55 min. bez termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło, w razie konieczności piec przez kolejne 5 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słoncznikowym)
Wartość energetyczna: 1666 kJ / 398 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,32 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły - Bio Vegan Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego bezglutenowa 380 g bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt