Bio Vegan Środek żelujący do konfitur bezglutenowy 22 g Bio

SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŚrodek żelujący do żywności. 22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku.UWAGIProdukt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia...
8,90
Cena za kg : 404.55zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 8,62 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności.
22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku.

UWAGI
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać zawartość torebki i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego.
Następnie dodać 300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut.
Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 866kJ / 205 kcal;
Tłuszcz: < 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;
Węglowodany: 50,0 g;
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 8,3 g;
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać MIGDAŁY, GORCZYCĘ, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szczegóły - Bio Vegan Środek żelujący do konfitur bezglutenowy 22 g Bio

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również