BIOnaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha 25 g
- BIOnaturo
-
5901761102680
Opis
Rzeżucha to roślina od pokoleń doceniania i używana do urozmaicenia posiłków. Choć kojarzy się głównie z okresem wiosennym dzięki ekologicznym nasionom do kiełkowania, korzystanie z jej walorów jest możliwe przez cały rok.
Zastosowanie:
Rzeżuchę po wykiełkowaniu można wykorzystywać do wzbogacenia smaku:
- zup
- kanapek
- sałatek i surówek
- dań z jajek i ryb
Zastosowań rzeżuchy jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji smakowych i stosowanej diety. Rzeżucha może zastąpić nudzący się już na kanapkach liść sałaty lub być wyrazistym dodatkiem do zdrowych koktajli. Sposoby wykorzystania tej rośliny zależą głównie od naszej wyobraźni i chęci wariacji kulinarnych.
Właściwości:
Rzeżucha jest niezwykle zdrową rośliną dostarczającą organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Witaminy z grupy B, A, C, kwas foliowy oraz wapń, żelazo, potas, magnez. To wszystko znajdziemy w tej niepozornie wyglądającej roślinie.
Informacje dodatkowe:
Nasiona nie nadają się do sadzenia w ziemi.
Optymalna temperatura kiełkowania wynosi 19-22 °C.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie zawiera 25g produktu.
Szczegóły - BIOnaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha 25 g
- Producent: BIOnaturo
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5901761102680
- EAN: 5901761102680
- Wymiary: 14 x 10 x 1 cm
Sposób przygotowania i przechowywania
Namoczyć nasiona w letniej wodzie przez 10 min. Przepłukać nasiona jednocześnie usuwając uszkodzone. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2-3 razy dziennie; po 4-6 dniach kiełki osiągają najlepsze właściwości odżywcze. Przepłukać kiełki i usunąć niestrawne skorupki; nasiona do kiełkowania nie nadają się do sadzenia w ziemi. Optymalna temperatura kiełkowania 19-22°C.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacja alergenna
Może zawierać śladowe ilości soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.