BIOnaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha 25 g

Ekologiczne nasiona rzeżuchy Sposób użycia: Namoczyć nasiona w letniej wodzie przez 10min. Przepłukać nasiona jednocześnie usuwając uszkodzone. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2-3 razy dziennie; po 4-6 dniach kiełki osiągają najlepsze właściowści...
3,99
Cena za kg : 159.6zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,99 zł

Opis

Rzeżucha to roślina od pokoleń doceniania i używana do urozmaicenia posiłków. Choć kojarzy się głównie z okresem wiosennym dzięki ekologicznym nasionom do kiełkowania, korzystanie z jej walorów jest możliwe przez cały rok.

Zastosowanie:

Rzeżuchę po wykiełkowaniu można wykorzystywać do wzbogacenia smaku:

  • zup
  • kanapek
  • sałatek i surówek
  • dań z jajek i ryb

Zastosowań rzeżuchy jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji smakowych i stosowanej diety. Rzeżucha może zastąpić nudzący się już na kanapkach liść sałaty lub być wyrazistym dodatkiem do zdrowych koktajli. Sposoby wykorzystania tej rośliny zależą głównie od naszej wyobraźni i chęci wariacji kulinarnych.

Właściwości:

Rzeżucha jest niezwykle zdrową rośliną dostarczającą organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Witaminy z grupy B, A, C, kwas foliowy oraz wapń, żelazo, potas, magnez. To wszystko znajdziemy w tej niepozornie wyglądającej roślinie.

Informacje dodatkowe:

Nasiona nie nadają się do sadzenia w ziemi.
Optymalna temperatura kiełkowania wynosi 19-22 °C.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie zawiera 25g produktu.

Szczegóły - BIOnaturo Nasiona do kiełkowania Rzeżucha 25 g

  • Producent: BIOnaturo
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5901761102680
  • EAN: 5901761102680
  • Wymiary: 14 x 10 x 1 cm

Sposób przygotowania i przechowywania

Namoczyć nasiona w letniej wodzie przez 10 min. Przepłukać nasiona jednocześnie usuwając uszkodzone. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2-3 razy dziennie; po 4-6 dniach kiełki osiągają najlepsze właściwości odżywcze. Przepłukać kiełki i usunąć niestrawne skorupki; nasiona do kiełkowania nie nadają się do sadzenia w ziemi. Optymalna temperatura kiełkowania 19-22°C.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Informacja alergenna

Może zawierać śladowe ilości soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również