Biovegan Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa 400 g Bio

Bio Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa 400 g Wskazówka - Twoje ciasto będzie jeszcze bardziej czekoladowe, jeśli po ostygnięciu pokryjesz je polewą czekoladową.
11,20
Cena za kg : 28zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 11,95 zł

Opis

Bio Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa 400 g

Wskazówka - Twoje ciasto będzie jeszcze bardziej czekoladowe, jeśli po ostygnięciu pokryjesz je polewą czekoladową.

Szczegóły - Biovegan Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa 400 g Bio

  • Producent: Biovegan
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 4005394288078
  • EAN: 4005394288078
  • Wymiary: 22 x 13 x 4 cm

Składniki - Biovegan Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa 400 g Bio

Surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,1 % kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; błonnik jabłkowy*, kwas: winiany potasu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*; substancja zagęszczająca: guma guar*.

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g po przygotowaniu:

  • Wartość energetyczna: 1404 kJ/335 kcal
  • Tłuszcz: 16 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
  • Węglowodany: 43 g
  • w tym cukry: 22 g
  • Błonnik: 2,7 g
  • Białko: 4,0 g
  • Sól: 0,65 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Do przygotowania ciasta potrzeba:

  • 300 ml napoju sojowego
  • 100 g miękkiej margaryny
  • Foremka (20-25 cm)
  • Mikser ręczny z trzepaczką
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją termoobieg lub grzanie z funkcją góra/dół, w międzyczasie nasmaruj formę do pieczenia.
  2. Do miski wsypać mieszankę do pieczenia, napój SOJOWY i margarynę. Używając miksera ręcznego z trzepaczką, wymieszaj wszystko krótko na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie przez 2 minuty na najwyższym poziomie, aż masa stanie się kremowa i puszysta. Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
  3. Ciasto piec na środkowym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobieg lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C z funkcją grzania góra/dół.
  4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
  5. Najpierw odstaw ciasto w foremce na ruszcie na 15 minut, następnie wyjmij je z foremki i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie.

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Możesz również przygotować ciasto czekoladowe z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może się różnić w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.

Dane producenta/dystrybutora

Recenzje

Ocena 
Opinia potwierdzona zakupem

Jestem pozytywnie zaskoczona, jak bezglutenowe ciasto może smakować tak dobrze "glutenowo" ;).

Konsystencja brownie, mięciutkie, z drobinkami czekolady. I jedyne, czego potrzebujesz do tego proszku, to pół kostki margaryny i 300 ml mleka roślinnego. Miksujesz około 3 minut i potem tylko trzeba czekać aż się upiecze. Górę, zgodnie z sugestią na opakowaniu, polałam polewą (kilka kostek czekolady i parę łyżeczek mleka roślinnego podgrzałam w rondelku i gotowe). Dobre jest pierwszego dnia i drugiego, do trzeciego dnia nie doczekało ;)

Polecam!

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również