Bravoro Kwas chlebowy 1 l

Lekko wytrawny kwas chlebowy Sprzedawany w butelce plastikowej o pojemności 1 l.

4.49 zł

Cena za L : 4.49zł

Dodaj do schowka

Opis

Kwas chlebowy to produkt, który obecnie przeżywa swój wielki powrót. Popularny w dawnych czasach i nieco zapomniany później, porzucony na rzecz słodkich i niezbyt zdrowych napojów, dziś wraca do łask. Ten przysmak powstający w procesie fermentacji chleba, najczęściej wzbogacony owocami bądź cukrem, doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Posiada bardzo charakterystyczny smak: słodko-kwaśny, z wyraźną nutą goryczki. Dzięki uniwersalnemu charakterowi można wykorzystać go na wiele różnych sposobów w kuchni. Sprawdzi się jako:

  • napój służący do ugaszenia pragnienia, jak i pomocny w zwalczaniu problemów trawiennych,
  • dodatek do zup,
  • składnik sosów,
  • dodatek do wielu marynat.

Produkt występuje w formie gotowej do spożycia, wystarczy jedynie dolać go do innych potraw bądź zwyczajnie wypić. Stanowi bardzo dobrą alternatywę dla gazowanych napojów, takich jak cola, słodkie oranżady, soki owocowe o ubogim składzie i dużej zawartości cukru. Znakomicie nawadnia organizm i działa na niego dobroczynnie. Bardzo dobrze komponuje się z różnymi posiłkami. Występuje w standardowym dla tego typu napojów opakowaniu – plastikowej butelce o pojemności 1 l. Dzięki wygodnej formie i dużej dostępności można zawsze mieć go pod ręką.

Dystrybucją kwasu chlebowego zajmuje się polska firma Regionalne Przysmaki, która specjalizuje się głównie w imporcie wielu rodzajów alkoholi i produktów spożywczych oraz w zaopatrywaniu sklepów i lokali gastronomicznych.

Składniki - Bravoro Kwas chlebowy 1 l

Woda, cukier, koncentrat kwasu (ze słodów jęczmiennych i żytnich), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, drożdże, konserwanty: benzoesan sodu, sorbian potasu.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna w 100 ml: 37 kcal / 157 kJ
  • Tłuszcz: 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
  • Węglowodany: 8,7 g (w tym cukry: 8,1 g)
  • Białko: 0,34 g
  • Sól: 0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w temperaturze od 5 st. C do 20 st.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Może zawierać alkohol: nie więcej niż 1,2%.

Dane producenta/dystrybutora

Regionalne Przysmaki Sp. z o. o., ul. Racławicka 15, 15-107 Białystok

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Bravoro Kwas chlebowy 1 l