Bułka tarta bezglutenowa 400 g

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, tłuszcz roślinny, cukier, drożdże piekarskie, sól, błonnik pokarmowy, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; emulgatory: lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: E 575;...

11.99 zł

Cena za kg : 29.98zł

Dodaj do schowka

Opis

Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców.

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.

Składniki - Bułka tarta bezglutenowa 400 g

Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 1170 kJ / 277 kcal
  • Tłuszcz: 4,0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
  • Węglowodany: 57 g
  • tym cukry: 3,6 g
  • Błonnik: 2,6 g
  • Białko: 1,9 g
  • Sól: 1,32 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Skrobia pszenna bezglutenowa, mleko.

Dane producenta/dystrybutora

Bezgluten ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Bułka tarta bezglutenowa 400 g

  • Producent: Bezgluten
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: BEZGLUTEN09
  • EAN: 5907459846324
  • Wymiary: 16 x 10 x 6 cm