Chleb. Techniki wypieku. Przepisy. Wskazówki
- Buchmann
-
9788328053809
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo...
Opis
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Szczegóły - Chleb. Techniki wypieku. Przepisy. Wskazówki
- Tytuł: Chleb
- Autor: Jeffrey Hamelman
- Wydawnictwo Buchmann
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2018
- Ilość stron: 480
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788328053809
- Język: polski
- Tłumacz: Kowalczyk Jakub
- Nr wydania: 2
- ISBN: 9788328053809
- EAN: 9788328053809
- Wymiary: 17x23 cm
- Powiązane tematy: książki kucharskie na prezent, Zdrowe nawyki