Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody,...
70,42 * 119,00 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 68,28 zł

Opis

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.

Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.

Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.

Odbiorcy

  • osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
  • wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
  • a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

  • zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
  • wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
  • dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
  • zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci

Szczegóły - Czekolada. Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu

  • Tytuł: Czekolada. Szkoła cukiernictwa.
  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2022
  • Ilość stron: 416
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381444484
  • Język: polski
  • Podtytuł: Le Cordon Bleu
  • Oryginalny tytuł: Petit Larousse du Chocolat ? Le Cordon Bleu
  • Tłumacz: Banach Magdalena
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788381444484
  • EAN: 9788381444484
  • Wymiary: 23x28 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Bakalland

Inni Klienci kupili również