Dania Babci Zosi Kaszotto z grzybami i natką pietruszki Zestaw 2 x 200 g
- Dania Babci Zosi
-
ZEST_DBZ018
-
1 dzień + czas dostawy
Kaszotto z grzybami i natką pietruszki Zestaw 2 x 200 g
Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu kilka łyżek śmietany czy zapiec z ulubionym serem. Babcia Zosia chętnie posypuje je też świeżą natką pietruszki.
Szczegóły - Dania Babci Zosi Kaszotto z grzybami i natką pietruszki Zestaw 2 x 200 g
- Producent: Dania Babci Zosi
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: ZEST_DBZ018
- Powiązane tematy: Jak być fit, Produkty na lato, Zdrowa żywność
Zawartość (2)

Soczysta i sycąca kasza pęczak z borowikami, maślakami i pieczarkami w intensywnie grzybowym sosie z dodatkiem natki pietruszki to wyjątkowe, jesienne połączenie. Suszone grzyby nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat. Kaszotto z grzybami i natką pietruszki można jeść samo lub dodać do sosu...
Cena rynkowa produktów w zestawie: 16,78 zł
Kupując ten zestaw oszczędzasz: 2,80 zł (-17%)
Składniki - Dania Babci Zosi Kaszotto z grzybami i natką pietruszki Zestaw 2 x 200 g
Kasza jęczmienna pęczak 78%, pestki słonecznika 6%, grzyby suszone 4,5% (pieczarka, maślak, borowiki), cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), sól morska, natka pietruszki, czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, papryka wędzona, gorczyca, pieprz czarny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
- Wartość energetyczna 1448 kJ/346 kcal
- Tłuszcze 6,7 g
- w tym kwasy nasycone 0,4 g
- Węglowodany 64 g
- w tym cukry 4,6 g
- Białko 12 g
- Sól 1,02 g
Sposób przygotowania i przechowywania
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 600 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Gluten, seler, gorczyca. Może zawierać: mleko, orzechy.
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Popularne tematy: