Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g Bio

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety.
4,56 * 5,18 zł
Cena za kg : 91.2zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 4,83 zł

Opis

Kiełki fasoli mung to świeże pędy, które dopiero co wyrosły z jej nasion. Cenione zwłaszcza w kuchni azjatyckiej, zyskały światową popularność ze względu na wyśmienity smak i wartości odżywcze. Są bardzo bogate w witaminy i mikroelementy, a jednocześnie nie zawierają zbyt wielu węglowodanów, dzięki czemu sprawdzą się szczególnie w przypadku osób będących na specjalnej diecie. W kuchni znajdą zastosowanie jako:

  • dodatek do kanapek,
  • dodatek do mięs,
  • składnik zup,
  • element sałatek.

Nasiona fasoli mung na kiełki to znakomita alternatywa dla tłustych smarowideł do chleba, takich jak margaryna, oraz niektórych warzyw posiadających mniejszą wartość odżywczą. Nasiona fasoli mung na kiełki marki Dary Natury są dostępne w opakowaniu o masie 50 g.

Dary Natury to polska firma, która funkcjonuje na rynku już od niemal trzydziestu lat. Specjalizuje się w produkcji i sprzedaży zdrowej żywności, a zwłaszcza ziół. Misją przedsiębiorstwa jest powrót do korzeni i celebrowanie tego, co naturalne. Połączenie tradycji, profesjonalizmu i docenienie lokalnych surowców przełożyło się na imponujący sukces. W bogatym asortymencie znaleźć można między innymi herbatki ziołowe, kawy, przyprawy, soki, miody, przekąski oraz nasiona na kiełki.

Szczegóły - Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g Bio

Sposób przygotowania i przechowywania

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Przechowywać w suchym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również