Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g bio

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety.

2.49 zł

-3%

2.58 zł

Cena za kg : 49.8zł

Dodaj do schowka

Opis

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety.

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie są doskonałym elementem zdrowej diety.

Ekologiczne nasiona na kiełki - fasolka mung:

  • Mają lekko kwaskowaty smak.
  • Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K.
  • Są źródłem wielu mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i enzymów.

Przygotowanie kiełków w domowych warunkach:
Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.

W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Szczegóły - Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt