Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g Bio
- Dary Natury
-
5902768527148
Opis
Kiełki fasoli mung to świeże pędy, które dopiero co wyrosły z jej nasion. Cenione zwłaszcza w kuchni azjatyckiej, zyskały światową popularność ze względu na wyśmienity smak i wartości odżywcze. Są bardzo bogate w witaminy i mikroelementy, a jednocześnie nie zawierają zbyt wielu węglowodanów, dzięki czemu sprawdzą się szczególnie w przypadku osób będących na specjalnej diecie. W kuchni znajdą zastosowanie jako:
- dodatek do kanapek,
- dodatek do mięs,
- składnik zup,
- element sałatek.
Nasiona fasoli mung na kiełki to znakomita alternatywa dla tłustych smarowideł do chleba, takich jak margaryna, oraz niektórych warzyw posiadających mniejszą wartość odżywczą. Nasiona fasoli mung na kiełki marki Dary Natury są dostępne w opakowaniu o masie 50 g.
Dary Natury to polska firma, która funkcjonuje na rynku już od niemal trzydziestu lat. Specjalizuje się w produkcji i sprzedaży zdrowej żywności, a zwłaszcza ziół. Misją przedsiębiorstwa jest powrót do korzeni i celebrowanie tego, co naturalne. Połączenie tradycji, profesjonalizmu i docenienie lokalnych surowców przełożyło się na imponujący sukces. W bogatym asortymencie znaleźć można między innymi herbatki ziołowe, kawy, przyprawy, soki, miody, przekąski oraz nasiona na kiełki.
Szczegóły - Dary Natury Nasiona fasoli mung na kiełki 50 g Bio
- Producent: Dary Natury
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902768527148
- EAN: 5902768527148
- Wymiary: 16.5 x 8 x 2 cm
Sposób przygotowania i przechowywania
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Przechowywać w suchym miejscu.