Dary Natury Nasiona żyta na kiełki 50 g Bio

Kiełki żyta są bogatym źródłem witamin z grupy B oraz źródłem wapnia, żelaza. Oczyszczają tętnice, wzmacniają włosy, zęby i kości. Oczyszczają organizm.Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je...
4,09
Cena za kg : 81.8zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 2,54 zł

Opis

Żyto – nasiona na kiełki eko

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Szczegóły - Dary Natury Nasiona żyta na kiełki 50 g Bio

  • Producent: Dary Natury
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5902741005410
  • EAN: 5902741005410
  • Wymiary: 16.5 x 8 x 2 cm

Składniki - Dary Natury Nasiona żyta na kiełki 50 g Bio

Żyto nasiona 100%*.
* produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób przygotowania i przechowywania

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.

Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Przechowywać w suchym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również