Dary Natury Papryka wędzona słodka 50 g bio

SKŁADNIKIPapryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPapryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom...

7.99 zł

-17%

9.68 zł

Cena za kg : 159.8zł

Dodaj do schowka

Opis

Ekologiczna papryka wędzona Dary Natury pochodzi z certyfikowanych upraw w krajach na terenie UE. Do jej produkcji używa się tylko najlepszych owoców papryki. Wędzi się je i suszy, a następnie przerabia na proszek, który ma piękny czerwony kolor i zapach prawdziwej wędzonki. Przyprawa znana i ceniona przez wegetarian, słynie również jako składnik hiszpańskiej kiełbasy Chorizo.

Zastosowanie
Papryka wędzona w kuchni dzięki swojemu zapachowi znakomicie zastępuje boczek wędzony. Wykorzystać ją można wszędzie tam, gdzie dodajemy go w pierwotnych przepisach. Urozmaici na przykład bigos, fasolkę po bretońsku czy leczo w wersji bezmięsnej. Dania z użyciem wędzonej papryki niczym nie ustępują tradycyjnym potrawom z wykorzystaniem mięsa. Świetna sprawdza się również jako dodatek do pasztetu z warzyw oraz wegetariańskiej pasty kanapkowej.

Papryka wędzona Dary Natury znakomicie nadaje się do zrobienia wegetariańskiego leczo:
Składniki - 1 lub 2 cukinie kroimy w pół plastry, 3 kolorowe papryki w grubą kostkę, cebulkę w piórka, 2 pomidory w ćwiartki. Wszystko przesmażamy na łyżce oleju kokosowego z 1 łyżeczką papryki wędzonej. Dodajemy szklankę pomidorów z puszki, opłukaną ciecierzycę, 2 łyżeczki dobrej jakości koncentratu pomidorowego, przyprawy - sól, pieprz, paprykę ostrą, majeranek i dusimy ok 20 minut. Należy uważać, żeby nie przypalić całości. Potrawa w smaku bardzo przypomina tradycyjne leczo. Danie serwujemy z pieczywem lub bez, wedle upodobań kulinarnych. W podobny sposob używamy sproszkowanej papryki do bigosu lub fasolki.

Opakowanie: 50 g

Skład: Papryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu

Producent: Dary Natury

Szczegóły - Dary Natury Papryka wędzona słodka 50 g bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt