NOWOŚĆ Delecta Karpatka czekoladowa Premium 218 g

Delecta Karpatka czekoladowa Premium 218 g

Odkryj Karpatkę na nowo! Pierwsza na rynku smakowa wersja Karpatki. Dobrze znana Karpatka teraz w zupełnie nowej odsłonie! Karpatka czekoladowa to produkt z linii ciast do samodzielnego wypieku w domu, w nowoczesnym wydaniu. Kompozycja popularnego ciasta ptysiowego o nowym, głębokim czekoladowym...

8.99 zł

Cena za kg : 41.24zł

Dodaj do schowka

Opis

Odkryj Karpatkę na nowo! Pierwsza na rynku smakowa wersja Karpatki.

Dobrze znana Karpatka teraz w zupełnie nowej odsłonie! Karpatka czekoladowa to produkt z linii ciast do samodzielnego wypieku w domu, w nowoczesnym wydaniu. Kompozycja popularnego ciasta ptysiowego o nowym, głębokim czekoladowym smaku (z dodatkiem belgijskiej czekolady), przełożonym kremem waniliowym.

Najwyższej jakości składniki nadają ciastu wyjątkowy wygląd delikatnie chrupiącego i charakterystycznie pofałdowanego ciasta. Gwarancja udanego wypieku, prosta, szybka i elegancka formuła przygotowania ciasta oraz duża porcja wypieku (duża tortownica i ok. 1 kg gotowego ciasta).

Opakowanie zawiera 2 saszetki do przygotowania ciasta czekoladowego oraz mieszankę do przygotowania kremu na bazie śmietanki kremówki. Wystarczy już tylko dodać jaja, tłuszcz, mleko i śmietankę 30-36 % tł.

Karpatka czekoladowa to produkt: bez barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego.

Składniki - Delecta Karpatka czekoladowa Premium 218 g

Ciasto: mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, czekolada 2% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu).

Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, żelatyna, aromat.

Wartości odżywcze

Po przygotowaniu: na 100 g / na porcję 64 g / %RWS* na porcję 64 g

  • Wartość energetyczna 1385 kJ / 334 kcal / 881 kJ / 212 kcal / 11%
  • Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26 g / 14 g / 17 g / 9,1 g / 24% / 46%
  • Węglowodany / Carbohydrates / w tym cukry / of which sugars 18 g / 7,1 g / 12 g / 4,6 g / 4% / 5%
  • Białko 5,9 g / 3,8 g / 8%
  • Sól 0,19 g / 0,12 g / 2%

Sposób przygotowania i przechowywania

Przygotuj:

Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4–5 jaj (w zależności od wielkości).

Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru.

  1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min.), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
  2. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
  3. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
  4. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą w tortownicy o śr. 28 cm lub na blasze o wymiarach 25x30 cm (wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką).
  5. Wstaw do nagrzanego to temp. 220°C piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie).
  6. Po upieczeniu wystudź ciasto.
  7. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji.
  8. Dodaj zawartość opakowania z mieszanką do masy śmietanowej i jeszcze chwilę miksuj.
  9. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowaną masę śmietanową, przykryj górną warstwą ciasta.
  10. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
  11. Przed podaniem ciasto udekoruj cukrem pudrem.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Zawiera zboża zawuierające gluten, może zawierać nasiona sezamu, orzeszki ziemne, inne orzechy, soję, mleko i jaja

Dane producenta/dystrybutora

Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Delecta Karpatka czekoladowa Premium 218 g

  • Producent: Delecta
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900983024565
  • EAN: 5900983024565
  • Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm