Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g
- Delecta
-
5900983024176
- Promocja:
- Napoje Rozgrzewające
Opis
Brownie to król wszystkich ciast czekoladowych - mięsisty, miękki, a przy tym mocno czekoladowy i rozpływający się w ustach. Dzięki Delecta La Chocolatiere upieczesz teraz swoje ulubione brownie w formie pysznych, podzielnych babeczek z kropelkami czekolady!
Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady to prosty przepis na wyjątkowy deser inspirowany najlepszymi cukierniami świata. W kilka chwil wyczarujesz z niego wilgotne muffiny w stylu brownie, jeszcze bardziej czekoladowe dzięki połączeniu kakao z dużymi kroplami czekoladowymi, by zachwycić nimi gości, podzielić się z przyjaciółmi albo delektować się każdym kęsem w zaciszu własnego domu.
Do mieszanki Delecta La Chocolatiere musisz dodać tylko jajka, olej i mleko - wszystkie pozostałe składniki znajdziesz już w środku. Wystarczy postępować według rozpisanej krok po kroku instrukcji, by już po niedługim czasie wyciągać z pieca gorące muffiny, pachnące i wyglądające jakby były prosto z cukierni. Wysoka zawartość kakao i czekolady sprawi, że nikt nie będzie w stanie się im oprzeć, a co najlepsze - do ich przygotowania nie potrzebujesz żadnego doświadczenia w cukiernictwie! Możesz nawet zaprosić dzieci do pomocy - będą zachwycone własnoręcznie przygotowanymi babeczkami.
Z przepisu otrzymasz aż 12 muffinów, każda w osobnej foremce, więc możesz zajadać je w domu, ale równie łatwo zabierzesz je ze sobą do pracy, do szkoły czy na piknik w parku. Doskonale smakują ze szklanką mleka lub jako małe co nieco do kawy.
Szczegóły - Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g
- Producent: Delecta
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900983024176
- EAN: 5900983024176
- Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm
Składniki - Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g
Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 8%, mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia), czekolada 1% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól.
Krople czekolady 24% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%.
Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Wartości odżywcze
Po przygotowaniu 100 g Wartość energetyczna/ Energy 1668 kJ 399 kcal
- Tłuszcz 21 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
- Węglowodany 44 g, w tym
- cukry 26 g
- Białko 6,7 g
- Sól 0,52 g
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przygotuj
Do ciasta:
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- 100 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie ciasta
1. Nastaw piekarnik do temp. 180ºC (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.
2. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jaja, mleko i olej. Miksuj przez ok. 1 min. na najwyższych obratach.
3. Z torebki z kroplami czekolady odsyp 2 łyżki kropli. Dodaj do ciasta pozostałą ilość kropli czekolady i wymieszaj.
4. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta) i posyp odłożonymi kroplami czekolady.
5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 19-20 min.
Przechowywyać w suchym i chłodnym miejscu
Informacja alergenna
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dane producenta/dystrybutora
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa