NOWOŚĆ Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g

Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g

Muffiny czekoladowe brownie z kroplami czekolady Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady. Muffiny czekoladowe brownie z kroplami...

13.99 zł

Cena za kg : 34.12zł

Dodaj do schowka

Opis

Muffiny czekoladowe brownie z kroplami czekolady

Ciasta jak z najlepszej cukierni. Modne i pożądane ciasta do samodzielnego przygotowania. Unikalne smaki, inspirowane cukierniami i nowoczesnymi blogami. Kompletny skład, wysoka zawartość kakao i czekolady. Muffiny czekoladowe brownie z kroplami czekolady to jeszcze więcej czekolady, dzięki zawartości kakao i kropli czekoladowych. Wyjątkowy deser, któremu nikt się nie oprze. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów.

Składniki - Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g

Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 8%, mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia), czekolada 1% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól.

Krople czekolady 24% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%.

Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.

Wartości odżywcze

Po przygotowaniu 100 g Wartość energetyczna/ Energy 1668 kJ 399 kcal

  • Tłuszcz 21 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
  • Węglowodany 44 g, w tym
  • cukry 26 g
  • Białko 6,7 g
  • Sól 0,52 g

Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym).

Sposób przygotowania i przechowywania

Przygotuj

Do ciasta:

  • 2 jaja
  • 125 ml mleka
  • 100 ml oleju rzepakowego

Przygotowanie ciasta

1. Nastaw piekarnik do temp. 180ºC (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy do muffinek.

2. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jaja, mleko i olej. Miksuj przez ok. 1 min. na najwyższych obratach.

3. Z torebki z kroplami czekolady odsyp 2 łyżki kropli. Dodaj do ciasta pozostałą ilość kropli czekolady i wymieszaj.

4. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (ok. 2 łyżki ciasta) i posyp odłożonymi kroplami czekolady.

5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 19-20 min.

Przechowywyać w suchym i chłodnym miejscu

Informacja alergenna

Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Dane producenta/dystrybutora

Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Delecta La Chocolatiere Muffiny Brownie z dużymi kroplami czekolady 410 g

  • Producent: Delecta
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900983024176
  • EAN: 5900983024176
  • Wymiary: 21 x 14.2 x 5.6 cm