Delecta Ślimaczki drożdżowe 340 g
- Delecta
-
5900983024886
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny, a zarazem szybki w przygotowaniu deser, Delecta Ślimaczki drożdżowe to dla Ciebie świetna propozycja! Idealnie skomponowana mieszanka do wypieku ślimaczków drożdżowych pozwoli Ci w kilka chwil przygotować wyśmienity smakołyk na każdą okazję.
Delecta Ślimaczki drożdżowe – przepis na słodką przyjemność
Ślimaczki drożdżowe to słodkie przekąski, które z pewnością przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Stworzona ze starannie dobranych składników mieszanka Delecta pozwoli Ci w prosty i szybki sposób przygotować znakomity deser do popołudniowej kawy lub herbaty, na spotkanie z przyjaciółmi czy przyjęcie rodzinne. Ślimaczki drożdżowe Delecta cechują się przy tym prostym składem, pozbawionym zbędnych sztucznych dodatków.
Ślimaczki Drożdżowe Delecta – wypieki jak z cukierni
Delecta Ślimaczki drożdżowe to doskonały wybór dla każdego, kto lubi domowe wypieki, ale jednocześnie ceni wygodę. Ślimaczki są bardzo łatwe w przygotowaniu – wystarczy połączyć mieszankę z mokrymi składnikami do przygotowania ciasta i nadzienia, a następnie upiec. Dzięki temu możesz w prosty sposób przygotowywać doskonałe wypieki rodem z najlepszych cukierni. Ślimaczki drożdżowe możesz podawać samodzielnie, oprószone cukrem pudrem lub z innymi dodatkami.
Zamów Delecta Ślimaczki Drożdżowe 340 g w sklepie internetowym bee.pl i zaskocz swoich bliskich wyśmienitą, słodką przekąską!
Szczegóły - Delecta Ślimaczki drożdżowe 340 g
- Producent: Delecta
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900983024886
- EAN: 5900983024886
- Wymiary: 21 x 10 x 7 cm
Składniki - Delecta Ślimaczki drożdżowe 340 g
Mąka pszenna, cukier kryształ, drożdże piekarskie w proszku 2,9%; sól.
Wartości odżywcze
Produktu po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna 1475 kJ/351 kcal
- Tłuszcz, w tym 14 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
- Węglowodany 48 g, w tym
- cukry 26 g
- Białko 7,0 g
- Sól 0,49 g
Wartości odżywcze liczone dla ciasta z glazurą (z masłem 82% tłuszczu, mlekiem 2% i cynamonem). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 650 g produktu po przyrządzeniu (12 porcji).
Sposób przygotowania i przechowywania
PRZYGOTUJ DO CIASTA:
- 1 jajo
- 150 ml mleka
- 50 g roztopionego masła
NADZIENIE:
- 50g masła
- 50g cukru
- 5 g cynamonu
KROKI:
- Rozpuść i przestudź lekko masło.
- Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
- Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
- Przygotuj nadzienie: masło, cukier i cynamon ucieraj łyżką do, uzyskania jednolitej masy. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/stolnice i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 45 cm, posmaruj nadzieniem całe ciasto. Zwiń jak roladę (w rulon), pokrój ostrym nożem na 12 równych części, umieść w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 30 cm, posmaruj nadzieniem.
- Wstaw ślimaczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180°C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania ślimaczków). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180°C piecz ok. 23min – do zarumienienia.
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Informacja alergenna
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dane producenta
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa, Polska, biuro@foodwell.pl
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: