Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g
- Delecta
-
ZEST_DELEC155
Opis
Ciasteczka chrupiące z ziarnami
Mieszanka w proszku do domowego wypieku ciasteczek. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Gofry jak z budki
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ślimaczki drożdżowe
Mieszanka w proszku do domowego wypieku. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Słodkie bułeczki
Mieszanka w proszku do domowego wypieku. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Szczegóły - Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g
- Producent: Delecta
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: ZEST_DELEC155
Produkty w zestawie (4)
Składniki - Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g
Ciasteczka chrupiące z ziarnami: Płatki owsiane, cukier, mąka ryżowa, mąka pszenna, siemię lniane brązowe 10%, słonecznik łuskany 6,5%, dynia łuskana 2%, substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat.
Gofry jak z budki: Mąka pszenna, cukier kryształ, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); sól.
Ślimaczki drożdżowe: Mąka pszenna, cukier kryształ, drożdże piekarskie w proszku 2,9%; sól.
Słodkie bułeczki: Mąka pszenna, cukier kryształ, drożdże piekarskie w proszku 2,9%; sól.
Wartości odżywcze
Ciasteczka chrupiące z ziarnami
Produktu po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna 2164 kJ/ 517 kcal
- Tłuszcz 28 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 5,3 g
- Węglowodany 55 g, w tym
- cukry 10 g
- Błonnik 4,1 g
- Białko 11 g
- Sól 0,19 g
Gofry jak z budki
Produktu po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna 1306 kJ/311 kcal
- Tłuszcz 13 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 7,7 g
- Węglowodany 40 g, w tym
- cukry 23
- Białko 8,6 g
- Sól 0,58 g
Ślimaczki drożdżowe
Produktu po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna 1475 kJ/351 kcal
- Tłuszcz, w tym 14 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
- Węglowodany 48 g, w tym
- cukry 26 g
- Białko 7,0 g
- Sól 0,49 g
Wartości odżywcze liczone dla ciasta z glazurą (z masłem 82% tłuszczu, mlekiem 2% i cynamonem). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 650 g produktu po przyrządzeniu (12 porcji).
Słodkie bułeczki
Produktu po przyrządzeniu na 100 g:
- Wartość energetyczna 1337 kJ/318 kcal
- Tłuszcz 11 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
- Węglowodany 46 g, w tym
- cukry 22 g
- Białko 7,1 g
- Sól 0,44 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Ciasteczka chrupiące z ziarnami
PRZYGOTUJ
- 1 jajo
- 100 g margaryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozpuść margarynę i ostudź.
- Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
- Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu.
- Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
- Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Gofry jak z budki
PRZYGOTUJ:
- 2 jaja
- 450 ml mleka
- 70 ml oleju
KROKI:
- Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 min.
- Odstaw ciasto na 5 minu
- Włącz gofrownicę.
- Wylej porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez około 3 - 4 minut, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości
Ślimaczki drożdżowe
PRZYGOTUJ DO CIASTA:
- 1 jajo
- 150 ml mleka
- 50 g roztopionego masła
NADZIENIE:
- 50g masła
- 50g cukru
- 5 g cynamonu
KROKI:
- Rozpuść i przestudź lekko masło.
- Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
- Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
- Przygotuj nadzienie: masło, cukier i cynamon ucieraj łyżką do, uzyskania jednolitej masy. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/stolnice i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 45 cm, posmaruj nadzieniem całe ciasto. Zwiń jak roladę (w rulon), pokrój ostrym nożem na 12 równych części, umieść w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 30 cm, posmaruj nadzieniem.
- Wstaw ślimaczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180°C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania ślimaczków). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180°C piecz ok. 23min – do zarumienienia.
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Słodkie bułeczki
PRZYGOTUJ DO CIASTA:
- 1 jajo
- 150 ml mleka
- 50 g roztopionego masła
GLAZURA:
- 15g masła
- 10g miodu
KROKI:
- Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
- Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę. Uformuj wałek i podziel go na 12 części. Uformuj bułeczki i umieścić w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia się połączą).
- Wyrośnięte bułeczki, wstaw do zimnego piekarnika, piecz około 20 – 23 minut w temperaturze 180°C.
- Składniki na glazurę umieść w garnuszku, roztop, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź.
- Wyjmij bułeczki z piekarnika, Jeszcze gorące posmaruj glazurą maślano– miodową.
Informacja alergenna
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Dane producenta/dystrybutora
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa