Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g

  • Delecta
  • ZEST_DELEC155
Ciasteczka chrupiące z ziarnami Mieszanka w proszku do domowego wypieku ciasteczek. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Gofry jak z budki Mieszanka do domowego przygotowania ciasta. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po...
27,22 * 31,86 zł
Cena za kg : 20.47zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 29,56 zł

Opis

Ciasteczka chrupiące z ziarnami

Mieszanka w proszku do domowego wypieku ciasteczek. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.


Gofry jak z budki

Mieszanka do domowego przygotowania ciasta. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.


Ślimaczki drożdżowe

Mieszanka w proszku do domowego wypieku. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.


Słodkie bułeczki

Mieszanka w proszku do domowego wypieku. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Szczegóły - Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g

  • Producent: Delecta
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: ZEST_DELEC155

Produkty w zestawie (4)

Składniki - Delecta Zestaw mieszanek do słodkich wypieków 310 g + 3 x 340 g

Ciasteczka chrupiące z ziarnami: Płatki owsiane, cukier, mąka ryżowa, mąka pszenna, siemię lniane brązowe 10%, słonecznik łuskany 6,5%, dynia łuskana 2%, substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat.


Gofry jak z budki: Mąka pszenna, cukier kryształ, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); sól.


Ślimaczki drożdżowe: Mąka pszenna, cukier kryształ, drożdże piekarskie w proszku 2,9%; sól.


Słodkie bułeczki: Mąka pszenna, cukier kryształ, drożdże piekarskie w proszku 2,9%; sól.

Wartości odżywcze

Ciasteczka chrupiące z ziarnami

Produktu po przyrządzeniu na 100 g:

  • Wartość energetyczna 2164 kJ/ 517 kcal
  • Tłuszcz 28 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 5,3 g
  • Węglowodany 55 g, w tym
  • cukry 10 g
  • Błonnik 4,1 g
  • Białko 11 g
  • Sól 0,19 g

Gofry jak z budki

Produktu po przyrządzeniu na 100 g:

  • Wartość energetyczna 1306 kJ/311 kcal
  • Tłuszcz 13 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 7,7 g
  • Węglowodany 40 g, w tym
  • cukry 23
  • Białko 8,6 g
  • Sól 0,58 g

Ślimaczki drożdżowe

Produktu po przyrządzeniu na 100 g:

  • Wartość energetyczna 1475 kJ/351 kcal
  • Tłuszcz, w tym 14 g
  • kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
  • Węglowodany 48 g, w tym
  • cukry 26 g
  • Białko 7,0 g
  • Sól 0,49 g

Wartości odżywcze liczone dla ciasta z glazurą (z masłem 82% tłuszczu, mlekiem 2% i cynamonem). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 650 g produktu po przyrządzeniu (12 porcji).


Słodkie bułeczki

Produktu po przyrządzeniu na 100 g:

  • Wartość energetyczna 1337 kJ/318 kcal
  • Tłuszcz 11 g, w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
  • Węglowodany 46 g, w tym
  • cukry 22 g
  • Białko 7,1 g
  • Sól 0,44 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Ciasteczka chrupiące z ziarnami

PRZYGOTUJ

  • 1 jajo
  • 100 g margaryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Rozpuść margarynę i ostudź.
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu.
  4. Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
  5. Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).

Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.


Gofry jak z budki

PRZYGOTUJ:

  • 2 jaja
  • 450 ml mleka
  • 70 ml oleju

KROKI:

  1. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 min.
  2. Odstaw ciasto na 5 minu
  3. Włącz gofrownicę.
  4. Wylej porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez około 3 - 4 minut, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.

Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości


Ślimaczki drożdżowe

PRZYGOTUJ DO CIASTA:

  • 1 jajo
  • 150 ml mleka
  • 50 g roztopionego masła

NADZIENIE:

  • 50g  masła
  • 50g cukru
  • 5 g cynamonu

KROKI:

  1. Rozpuść i przestudź lekko masło.
  2. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
  3. Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
  4. Przygotuj nadzienie: masło, cukier i cynamon ucieraj łyżką do, uzyskania jednolitej masy. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/stolnice i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 45 cm, posmaruj nadzieniem całe ciasto. Zwiń jak roladę (w rulon), pokrój ostrym nożem na 12 równych części, umieść w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 30 cm, posmaruj nadzieniem.
  6. Wstaw ślimaczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180°C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania ślimaczków). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180°C piecz ok. 23min – do zarumienienia.

Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.


Słodkie bułeczki

PRZYGOTUJ DO CIASTA:

  • 1 jajo
  • 150 ml mleka
  • 50 g roztopionego masła

GLAZURA:

  • 15g  masła
  • 10g miodu

KROKI:

  1. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki).
  2. Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości).
  3. Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę. Uformuj wałek i podziel go na 12 części. Uformuj bułeczki i umieścić w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia się połączą).
  4. Wyrośnięte bułeczki, wstaw do zimnego piekarnika, piecz około 20 – 23 minut  w temperaturze 180°C.
  5. Składniki na glazurę umieść w garnuszku, roztop, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź.
  6. Wyjmij bułeczki z piekarnika, Jeszcze gorące  posmaruj glazurą maślano– miodową.

Informacja alergenna

Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Dane producenta/dystrybutora

FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również