Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio

Głównym składnikiem Bio Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na...

6.99 zł

-27%

9.60 zł

Cena za kg : 23.3zł

Dodaj do schowka

Opis

Głównym składnikiem Bio Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, produkt 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard),jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Składniki - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio

Woda 96,6%, mąka konjac 3,4%.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna/ energy 30 kJ / 7 kcal,
  • tłuszcz/fat <0,1 g,
  • w tym nasycone /of which saturated <0,1g,
  • węglowodany / carbohydrates <0,2 g,
  • w tym cukry/ of which sugar <0,1 g,
  • białko / protein 0,1 g,
  • sól/ salt 1 mg.

Sposób przygotowania i przechowywania

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28°C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Dane producenta/dystrybutora

MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio