Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio

Głównym składnikiem Bio Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na...

7.99 zł

-17%

9.60 zł

Cena za kg : 26.63zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron konjac fettuccine powstaje z bulwy wieloletniej rośliny rosnącej w Japonii, która w 70% składa się z błonnika – glukomannanu. Ten wielocząsteczkowy cukier trawiony jest przez bakterie w naszych jelitach, nie przez enzymy trawienne. Makaron poza błonnikiem nie zawiera praktycznie innych makroskładników, dzięki czemu jest niskokaloryczny.

Makaron konjac fettuccine to znakomita, praktycznie bezkaloryczna alternatywa dla klasycznych makaronów. Może zostać użyty praktycznie do każdego dania wykorzystującego pszenny makaron fettuccine. Jest przy tym dużo łatwiejszy w przyrządzeniu. Makaron konjac fettuccine jest bezbarwny, nie ma również praktycznie własnego smaku. Przejmuje aromat zastosowanych do jego przyrządzenia przypraw, bardzo łatwo więc nadać mu pożądany smak.

Dzięki swoim właściwościom makaron konjac fettuccine znakomicie nadaje się dla osób na diecie odchudzającej. Z jednej strony jest praktycznie pozbawiony kalorii, dzięki czemu łatwiej utrzymać pożądany na diecie deficyt kaloryczny (i można bezkarnie delektować się ulubionymi potrawami, które w klasycznej wersji mają mnóstwo kalorii), z drugiej natomiast duża ilość błonnika, którą dostarcza, skutecznie syci i na długo wypełnia żołądek. Makaron sprawdzi się również w przypadku osób na dietach eliminacyjnych, niskowęglowodanowych oraz niskotłuszczowych.

Jedno opakowanie (300 g) zawiera dwie sugerowane porcje produktu.

Producent makaronu, DIET-FOOD, to polska firma nastawiona na promocję zdrowego żywienia. W swojej ofercie ma liczne produkty wspomagające w utrzymaniu zdrowej diety, w tym produkowane z bogatych w witaminy i substancje odżywcze superfoods.

Składniki - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio

Woda oczyszczona (96,6%), organiczna mąka z rośliny Konjac (3,4%).

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna 30 kJ / 7 kcal
  • Tłuszcz <0,1 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g,
  • Węglowodany <0,2 g,
  • w tym cukry <0,1 g,
  • Błonnik 2,6 g,
  • Białko <0,1 g,
  • Sól <0,1 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28°C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Dane producenta/dystrybutora

MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Diet-Food Makaron konjac fettuccine 300 g Bio