Diet-Food Makaron konjac spaghetti 200 g

Promocja:
Okazje miesiąca
Spaghetti: Najpopularniejszy typ makaronu oraz nazwa dania nie tylko w Polsce. Wielu ludzi mianem spaghetti określa wszelkiego rodzaju potrawy, których podstawą jest makaron i sos. Diet Spaghetti zadowoli każdego miłośnika nakręcania klusek na widelec – po prostu dodaj swój ulubiony sos i nie...

5.99 zł

-39%

9.90 zł

Cena za kg : 29.95zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Głównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, produkt 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard),jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy

Składniki: woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia

Wartości odżywcze: Wartość energetyczna/ energy 30 kJ/ 7 kcal tłuszcz/fat <0,1g, w tym nasycone /of which saturated <0,1g węglowodany / carbohydrates <0,2g, w tym cukry/ of which sugar <0,1g, białko / protein 0,1 g, sól/ salt 1mg.

Alergeny: Nie zawiera

Sposób przygotowania:Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28 st. C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Dane producenta:: MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek