Diet-Food Makaron konjac spaghetti 200 g

Spaghetti: Najpopularniejszy typ makaronu oraz nazwa dania nie tylko w Polsce. Wielu ludzi mianem spaghetti określa wszelkiego rodzaju potrawy, których podstawą jest makaron i sos. Diet Spaghetti zadowoli każdego miłośnika nakręcania klusek na widelec – po prostu dodaj swój ulubiony sos i nie...

6.99 zł

-29%

9.90 zł

Cena za kg : 34.95zł

Dodaj do schowka

Opis

Masz dość zwykłego makaronu? Wszelkiego rodzaju kasze czy ryże wciąż Cię nie satysfakcjonują? Czas na zmiany! Tworzenie codziennego jadłospisu powinno być niekończącą się, fascynującą przygodą kulinarną. Dobieranie smaków, mieszanie przypraw, stosowanie innowacyjnych rozwiązań i oczekiwanie na efekt końcowy. Wszystko to oczywiście zgodnie z zasadami zdrowego żywienia!

Znana i lubiana firma Diet Food przygotowała unikatową serię makaronów. Makaron konjac spaghetti w krótkim czasie zdobył popularność niemal na całym świecie. Podstawowym składnikiem makaronu jest glukomannan konnyak, błonnik rozpuszczalny w wodzie. Stosowany jest przede wszystkim w kuchni japońskiej – ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych gości w domach wielu Japończyków.

Makaron konjac spaghetti to:

  • alternatywa dla zwykłych kasz, ryży czy makaronów,
  • uniwersalny smak świetnie komponujący się z wszelkimi przyprawami i innymi dodatkami,
  • bogate źródło składników odżywczych,
  • bardzo szybkie i łatwe przygotowanie.

Diet Food zajmuje się produkcją oraz dystrybucją produktów spożywczych posiadających certyfikat bio. To świetna propozycja dla osób wkraczających na ścieżkę zdrowego trybu życia lub tych, którzy są już zmęczeni spożywaniem nieustannie modyfikowanych produktów spożywczych.

Składniki - Diet-Food Makaron konjac spaghetti 200 g

Woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

Wartości odżywcze

  • wartość energetyczna 30 kJ/ 7 kcal,
  • tłuszcz <0,1g, w tym nasycone<0,1g,
  • węglowodany <0,2g, w tym cukry <0,1g,
  • białko 0,1 g,
  • sól 1mg.

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron w pierwszej kolejności należy wypłukać pod ciepłą, bieżącą wodą, a następnie gotować lub smażyć nie dłużej niż trzy minuty. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28 C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Dane producenta/dystrybutora

MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Diet-Food Makaron konjac spaghetti 200 g

  • Producent: Diet-Food
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: SMART19
  • EAN: 5901549275056
  • Wymiary: 18 x 12 x 6 cm