Diet-Food Makaron konjac spaghetti 300 g Bio

Głównym składnikiem Bio Diet Spaghetti jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na...

7.99 zł

-17%

9.60 zł

Cena za kg : 26.63zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron konjac spaghetti to znana w Japonii od wielu lat alternatywa dla klasycznego makaronu. Produkowany jest z bulw rośliny Amorphophallus konjac, której cechą charakterystyczną jest, że w około 70% składa się z błonnika (znanego pod nazwą glukomannan). Dzięki temu, że poza błonnikiem nie zawiera innych makroskładników, otrzymywane z rośliny produkty są niskokaloryczne oraz nie uczulają.

Makaron konjac spaghetti bez problemu zastąpi klasyczny, pszenny makaron w różnych zastosowaniach. Bardzo łatwo się go przygotowuje. Nie trzeba długiego gotowania, wystarczy bowiem zalać go na chwilę wrzątkiem, podsmażyć na patelni lub po prostu wrzucić do przygotowywanej właśnie potrawy. Makaron konjac spaghetti nie ma koloru, jest również neutralny w smaku. Bardzo łatwo przejmuje smak i aromat potraw i przypraw, z którymi jest podawany, można więc przygotowywać go zgodnie ze swoimi upodobaniami.

Makaron konjac spaghetti jest produktem w 100% roślinnym, może więc być spożywany przez osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Ponieważ nie zawiera glutenu, stanowi znakomite rozwiązanie dla osób cierpiących na celiakię oraz nietolerancję glutenu. Sprawdzi się również w przypadku osób odchudzających się – ma mało kalorii, dzięki czemu sprzyja utrzymaniu deficytu kalorycznego. Dodatkowo zawarty w produkcie błonnik skutecznie i na długo syci, zapobiegając napadom głodu. Warto, aby sięgnęły po niego także osoby na diecie niskotłuszczowej, niskowęglowodanowej lub innych dietach eliminacyjnych.

Jedno opakowanie (300 g) zawiera dwie porcje produktu.

Producent makaronu, firma DIET-FOOD, to młoda, prężnie rozwijająca się polska marka. Firma nastawiona jest na promowanie zdrowego, zbilansowanego żywienia. W swojej ofercie posiada szeroki wybór zdrowych produktów, w tym produkowanych z tzw. superfoods.

Składniki - Diet-Food Makaron konjac spaghetti 300 g Bio

woda 96,6%, mąka konjac 3,4%

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 30 kJ/ 7 kcal tłuszcz: 0,1g, w tym nasycone: 0,1g węglowodany: 0,2g, w tym cukry: 0,1g, białko: 0,1 g, sól: 1mg.

Sposób przygotowania i przechowywania

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28°C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Informacja alergenna

Nie zawiera alergenów.

Dane producenta/dystrybutora

MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

Recenzje
(1)

Ocena 

Produkt godny polecenia

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Diet-Food Makaron konjac spaghetti 300 g Bio

  • Producent: Diet-Food
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5906660508915
  • EAN: 5906660508915
  • Wymiary: 18 x 12 x 4 cm