Dieta w chorobie nowotworowej

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu? Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest...
15,60 * 39,99 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 27,94 zł

Opis

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu?

Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.

Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.

Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Szczegóły - Dieta w chorobie nowotworowej

  • Tytuł: Dieta w chorobie nowotworowej
  • Autor: Aleksandra Kapała
  • Wydawnictwo Buchmann
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2016
  • Ilość stron: 196
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788328028500
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788328028500
  • EAN: 9788328028500
  • Wymiary: 19.0x24.0x2 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt