Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
- Dr. Oetker
-
5900437013800
Opis
Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja,
- wyrazisty smak i subtelny aromat,
- do gotowania na mleku i maśle,
- możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance,
- wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
Szczegóły - Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
- Producent: Dr. Oetker
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900437013800
- EAN: 5900437013800
- Wymiary: 20.6 x 14.7 x 1.4 cm
Składniki - Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
Cukier, skrobia, mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, aromat, barwniki (kurkumina, karoteny).
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł. masło) 100 g:
- Energia: 1186 kJ,
- Energia: 285 kcal,
- Tłuszcz: 19 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 12 g,
- Węglowodany: 26 g,
- w tym Cukry: 19 g,
- Białko: 2,4 g,
- Sól: 0,08 g.
1 porcja = 39 g:
- Energia: 462 kJ,
- Energia: 111 kcal,
- Tłuszcz: 7,3 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,6 g,
- Węglowodany: 10 g,
- w tym Cukry: 7,4 g,
- Białko: 0,9 g,
- Sól: 0,03 g.
% RWS*:
- Energia: 6%,
- Energia: 6%,
- Tłuszcz: 10%,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 23%,
- Węglowodany: 4%,
- w tym Cukry: 8%,
- Białko: 2%,
- Sól: 1%.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.
Sposób przygotowania i przechowywania
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
- Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
- Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
- Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników.
- Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.
Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Zawiera: Mleko, Pszenica.
Dane producenta/dystrybutora
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk