Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i...
5,99
Cena za kg : 24.96zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,95 zł

Opis

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:

  • kremowa, delikatna konsystencja,
  • wyrazisty smak i subtelny aromat,
  • do gotowania na mleku i maśle,
  • możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance,
  • wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

Szczegóły - Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

  • Producent: Dr. Oetker
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900437013800
  • EAN: 5900437013800
  • Wymiary: 20.6 x 14.7 x 1.4 cm

Składniki - Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Cukier, skrobia, mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, aromat, barwniki (kurkumina, karoteny).

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł. masło) 100 g:

  • Energia: 1186 kJ,
  • Energia: 285 kcal,
  • Tłuszcz: 19 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 12 g,
  • Węglowodany: 26 g,
  • w tym Cukry: 19 g,
  • Białko: 2,4 g,
  • Sól: 0,08 g.

1 porcja = 39 g:

  • Energia: 462 kJ,
  • Energia: 111 kcal,
  • Tłuszcz: 7,3 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,6 g,
  • Węglowodany: 10 g,
  • w tym Cukry: 7,4 g,
  • Białko: 0,9 g,
  • Sól: 0,03 g.

% RWS*:

  • Energia: 6%,
  • Energia: 6%,
  • Tłuszcz: 10%,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 23%,
  • Węglowodany: 4%,
  • w tym Cukry: 8%,
  • Białko: 2%,
  • Sól: 1%.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

1 porcja = około 39 g kremu.

Sposób przygotowania i przechowywania

Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła

  1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
  2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
  3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników.
  4. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.

Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Zawiera: Mleko, Pszenica.

Dane producenta/dystrybutora

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt