Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g
- Dr. Oetker
-
5900437013305
W zestawie najtaniej >>
Opis
Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję,
- zawsze się udaje,
- intensywny smak i aromat czekolady,
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle,
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej,
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów.
Szczegóły - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g
- Producent: Dr. Oetker
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900437013305
- EAN: 5900437013305
- Wymiary: 18.7 x 13.8 x 1.8 cm
- Powiązane tematy: Zimowa wyprzedaż
Składniki - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g
Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), aromat (zawiera laktozę), sól.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 100 g:
- Energia: 1211 kJ,
- Energia: 292 kcal,
- Tłuszcz: 21,9 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 15,0 g,
- Węglowodany: 19,1 g,
- w tym Cukry: 15,4 g,
- Białko: 4,0 g,
- Sól: 0,16 g.
1 porcja = 45 g:
- Energia: 545 kJ,
- Energia: 131 kcal,
- Tłuszcz: 9,9 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 6,8 g,
- Węglowodany: 8,6 g,
- w tym Cukry: 6,9 g,
- Białko: 1,8 g,
- Sól: 0,07 g.
% RWS*:
- Energia: 7%,
- Energia 7%,
- Tłuszcz: 14%,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 34%,
- Węglowodany: 3%,
- w tym Cukry: 8%,
- Białko: 4%,
- Sól: 1%.
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Wersja z mlekiem:
- Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
- Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
Wersja z mlekiem i masłem:
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Zawiera: Mleko.
Może zawierać: Zboża zawierające gluten.
Dane producenta/dystrybutora
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk