Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - intensywny smak i aromat czekolady - do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle - możliwe...
5,99
Cena za kg : 42.79zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,95 zł

W zestawie najtaniej >>

Opis

Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:

  • posiada stabilną, puszystą konsystencję,
  • zawsze się udaje,
  • intensywny smak i aromat czekolady,
  • do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle,
  • możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej,
  • do dekorowania i przekładania ciast i deserów.

Szczegóły - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

  • Producent: Dr. Oetker
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900437013305
  • EAN: 5900437013305
  • Wymiary: 18.7 x 13.8 x 1.8 cm

Składniki - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), aromat (zawiera laktozę), sól.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 100 g:

  • Energia: 1211 kJ,
  • Energia: 292 kcal,
  • Tłuszcz: 21,9 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 15,0 g,
  • Węglowodany: 19,1 g,
  • w tym Cukry: 15,4 g,
  • Białko: 4,0 g,
  • Sól: 0,16 g.

1 porcja = 45 g:

  • Energia: 545 kJ,
  • Energia: 131 kcal,
  • Tłuszcz: 9,9 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 6,8 g,
  • Węglowodany: 8,6 g,
  • w tym Cukry: 6,9 g,
  • Białko: 1,8 g,
  • Sól: 0,07 g.

% RWS*:

  • Energia: 7%,
  • Energia 7%,
  • Tłuszcz: 14%,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 34%,
  • Węglowodany: 3%,
  • w tym Cukry: 8%,
  • Białko: 4%,
  • Sól: 1%.

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.

Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45 g.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Sposób przygotowania i przechowywania

Wersja z mlekiem:

  1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
  2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

Wersja z mlekiem i masłem:

Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Zawiera: Mleko.

Może zawierać: Zboża zawierające gluten.

Dane producenta/dystrybutora

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt