Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g
- Dr. Oetker
-
5900437013206
Opis
Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania, a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję,
- zawsze się udaje,
- szlachetny smak i aromat wanilii,
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle,
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej,
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów.
Szczegóły - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g
- Producent: Dr. Oetker
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900437013206
- EAN: 5900437013206
- Wymiary: 18.6 x 13.8 x 1.4 cm
Składniki - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g
Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), aromat, naturalny aromat wanilii bourbon, barwnik (karoteny), sól.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 100 g:
- Energia: 1203 kJ/ 290 kcal,
- Tłuszcz: 22,3 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 15,3 g,
- Węglowodany: 18,9 g,
- w tym Cukry: 15,3 g,
- Białko: 3,4 g,
- Sól: 0,12 g.
1 porcja = 43 g:
- Energia: 517 kJ/125 kcal,
- Tłuszcz: 9,6 g,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 6,6 g,
- Węglowodany: 8,1 g,
- w tym Cukry: 6,6 g,
- Białko: 1,5 g,
- Sól: 0,05 g.
% RWS*:
- Energia: 6%,
- Tłuszcz: 14%,
- w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 33%,
- Węglowodany: 3%,
- w tym Cukry: 7%,
- Białko: 3%,
- Sól: 1%.
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Wersja z mlekiem:
- Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
- Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
Wersja z mlekiem i masłem:
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Zawiera: Mleko.
Może zawierać: Zboża zawierające gluten.
Dane producenta/dystrybutora
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk