Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - szlachetny smak i aromat wanilii - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie...
6,49
Cena za kg : 54.08zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 6,49 zł

Opis

Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania, a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:

  • posiada stabilną, puszystą konsystencję,
  • zawsze się udaje,
  • szlachetny smak i aromat wanilii,
  • do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle,
  • możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej,
  • do dekorowania i przekładania ciast i deserów.

Szczegóły - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

  • Producent: Dr. Oetker
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900437013206
  • EAN: 5900437013206
  • Wymiary: 18.6 x 13.8 x 1.4 cm

Składniki - Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), aromat, naturalny aromat wanilii bourbon, barwnik (karoteny), sól.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 100 g:

  • Energia: 1203 kJ/ 290 kcal,
  • Tłuszcz: 22,3 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 15,3 g,
  • Węglowodany: 18,9 g,
  • w tym Cukry: 15,3 g,
  • Białko: 3,4 g,
  • Sól: 0,12 g.

1 porcja = 43 g:

  • Energia: 517 kJ/125 kcal,
  • Tłuszcz: 9,6 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 6,6 g,
  • Węglowodany: 8,1 g,
  • w tym Cukry: 6,6 g,
  • Białko: 1,5 g,
  • Sól: 0,05 g.

% RWS*:

  • Energia: 6%,
  • Tłuszcz: 14%,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 33%,
  • Węglowodany: 3%,
  • w tym Cukry: 7%,
  • Białko: 3%,
  • Sól: 1%.

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.

Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Sposób przygotowania i przechowywania

Wersja z mlekiem:

  1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
  2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

Wersja z mlekiem i masłem:

Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Zawiera: Mleko.

Może zawierać: Zboża zawierające gluten.

Dane producenta/dystrybutora

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również