Dr. Oetker Lukier gotowy różowy 100 g

Lukier to klasyczna polewa przygotowana na bazie cukru od lat wykorzystywana do dekoracji ciast: bab, babeczek, serników, makowców, pierników, pączków, ciasteczek… Lista wypieków oblewanych lukrem jest wyjątkowo długa, a gotowanie prawdziwego lukru w domu zgodnie z tradycyjnym przepisem nie raz...
5,49
Cena za kg : 54.9zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 5,49 zł

Opis

Lukier to klasyczna polewa przygotowana na bazie cukru od lat wykorzystywana do dekoracji ciast: bab, babeczek, serników, makowców, pierników, pączków, ciasteczek… Lista wypieków oblewanych lukrem jest wyjątkowo długa, a gotowanie prawdziwego lukru w domu zgodnie z tradycyjnym przepisem nie raz przysporzyło problemów nawet wprawionym w pieczeniu paniom domu. Nareszcie koniec z pracochłonnym przygotowaniem lukru, teraz wystarczy zanurzyć torebkę z produktem na kilka minut w ciepłej wodzie i wylać gotowy lukier na ciasto.

W naszej ofercie dla urozmaicenia twoich wypieków oprócz klasycznego lukru białego, znajdziesz cztery pastelowe kolory lukrów o delikatnym owocowym smaku: różowy, żółty, zielony i niebieski. Kolorowe lukry przygotowaliśmy głównie z myślą o najmłodszych, używane do dekoracji babeczek i kruchych ciasteczek jako tło dla innych dekoracji np. pisaków i posypek pobudzą ich dziecięcą wyobraźnię, a fantazyjne, kolorowo udekorowane wypieki z pewnością przysporzą dużo radości całej rodzinie.

Szczegóły - Dr. Oetker Lukier gotowy różowy 100 g

  • Producent: Dr. Oetker
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900437113012
  • EAN: 5900437113012
  • Wymiary: 14.5 x 10.1 x 1.4 cm

Składniki - Dr. Oetker Lukier gotowy różowy 100 g

cukier, syrop glukozowy, woda, barwniki (dwutlenek tytanu, kwas karminowy), aromat.

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Energia: 1433 kJ/339 kcal,
  • Tłuszcz: 0 g,
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0 g,
  • Węglowodany: 85 g,
  • w tym Cukry: 77 g,
  • Białko: 0 g,
  • Sól: 0 g

Sposób przygotowania i przechowywania

  1. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. ok. 70°C na 3-5 minut.
  2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
  3. Udekorować wystudzone ciasto.

Uwagi i rady

  • Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. 70°C.
  • Aby uzyskać wodę o temp. ok. 70°C najlepiej zagotowaną wodę wlać do garnka i odstawić na ok. 15 min.
  • Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
  • Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
  • Nie podgrzewać w mikrofalówce.
  • Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.

Dane producenta/dystrybutora

Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również