Ekko Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno 1 l Bio
- Ekko
-
4779048081222
-
1 dzień + czas dostawy
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Opis
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza.
Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Szczegóły - Ekko Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno 1 l Bio
- Producent: Ekko
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4779048081222
- EAN: 4779048081222
- Wymiary: 30 x 7 x 7 cm
Składniki - Ekko Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno 1 l Bio
Ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.
Wartości odżywcze
W 100 ml
- Wartość energetyczna: 3415 kJ/850 kcal
- Tłuszcz: 99,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 57 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 28 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
- Witamina E: 32 mg (267 %)**
- Witamina K: 26,2 µg (34,9 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.
Dane producenta/dystrybutora
UAB EKKO LT, Raudondvaris village 1, Raudondvaris, LT-32101 Zarasai district, Lithuania