Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500 g

Mieszanka bezglutenowa do wszystkiego! Jeśli szukasz mieszanki uniwersalnej, którą możesz zastosować w każdej sytuacji to polecamy ten właśnie produkt. Nasza ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa nadaje się zarówno do wypieku chleba oraz ciast i ciasteczek. Zrobisz z niej bezglutenowe pierogi...

8.99 zł

Cena za kg : 17.98zł

Chwilowo niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Mieszanka bezglutenowa do wszystkiego! Jeśli szukasz mieszanki uniwersalnej, którą możesz zastosować w każdej sytuacji to polecamy ten właśnie produkt. Nasza ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa nadaje się zarówno do wypieku chleba oraz ciast i ciasteczek. Zrobisz z niej bezglutenowe pierogi oraz inne wytrawne potrawy.

Składniki - Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500 g

Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 1554 kJ / 366 kcal
  • Tłuszcz: 2,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
  • Węglowodany: 86 g
  • w tym cukry: 5,9 g
  • Białko: 0,6 g
  • Sól: 0,13 g

Sposób przygotowania i przechowywania

CHLEB

  • 500 g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Skrobia pszenna bezglutenowa.

Dane producenta/dystrybutora

Bezgluten ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500 g

  • Producent: Bezgluten
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5907459846584
  • EAN: 5907459846584
  • Wymiary: 20 x 14 x 5 cm