Fabijańscy Makaron kukurydziany nitka bez glutenu 250 g Bio
- Fabijańscy
-
5902811253048
- Promocja:
- BIO Szybkie gotowanie
Opis
Makaron kukurydziany jest bogaty w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby. Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie zawiera tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
Szczegóły - Fabijańscy Makaron kukurydziany nitka bez glutenu 250 g Bio
- Producent: Fabijańscy
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902811253048
- EAN: 5902811253048
- Wymiary: 31 x 12 x 6 cm
Składniki - Fabijańscy Makaron kukurydziany nitka bez glutenu 250 g Bio
ekologiczna mąka kukurydziana, woda żródlana
Wartości odżywcze
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1527 kJ / 361 kcal
- Tłuszcz 2,9 g w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 76 g w tym
- cukry 0,8 g
- Błonnik 2,4 g
- Białko 7 g
- Sól <0,01 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Dane producenta/dystrybutora
Fabijański sp. Z o.o., Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin