Fabijańscy Makaron kukurydziany świderek fusilli bezglutenowy 250 g Bio
- Fabijańscy
-
5902811253062
- Promocja:
- BIO Szybkie gotowanie
Opis
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana, z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują dietę niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby. Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie zawiera tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
Szczegóły - Fabijańscy Makaron kukurydziany świderek fusilli bezglutenowy 250 g Bio
- Producent: Fabijańscy
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902811253062
- EAN: 5902811253062
- Wymiary: 28 x 12 x 6 cm
Składniki - Fabijańscy Makaron kukurydziany świderek fusilli bezglutenowy 250 g Bio
Ekologiczna mąka kukurydziana, woda źródlana.
Wartości odżywcze
- Wartość energetyczna 1527 kJ / 361 kcal
- Tłuszcz 2,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 76 g
- w tym cukry 1,2 g
- Błonnik 2,4 g
- Białko 6,7 g
- Sól 0,0 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania.
Zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut (al dente 5 minut). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Dane producenta/dystrybutora
Fabijański sp. Z o.o., Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Bardzo dobry smak i wysoka jakość. Bardzo delikatny. Polecam.