NOWOŚĆ Farabella Makaron pappardelle bezglutenowy 250 g

Farabella Makaron pappardelle bezglutenowy 250 g

Makaron papprardelle to długie pasy zwinięte w niewielkie gniazda. Jego nazwa pochodzi od włoskiego „pappare”, co znaczy tyle, co „pożerać”. Jest idealny do zimowych, ciężkich sosów, pięknie wygląda serwowany na dużym talerzu lub w szerokiej misce. Produkty Farabella: włoskie bezglutenowe makarony,...

5.99 zł

-74%

22.99 zł

Cena za kg : 23.96zł

Dodaj do schowka

Opis marketingowy

Makaron papprardelle to długie pasy zwinięte w niewielkie gniazda. Jego nazwa pochodzi od włoskiego „pappare”, co znaczy tyle, co „pożerać”. Jest idealny do zimowych, ciężkich sosów, pięknie wygląda serwowany na dużym talerzu lub w szerokiej misce.

Produkty Farabella: włoskie bezglutenowe makarony, wyłącznie naturalne i wysokiej jakości składniki, bez modyfikacji gmo, pożywne i zdrowe, produkowane są na terenach Parku Narodowego Maiella, słynącego z nieskazitelnie czystej wody i powietrza.

Składniki - Farabella Makaron pappardelle bezglutenowy 250 g

Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna 1485 kJ/350 kcal,
  • tłuszcz 1,8 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g,
  • węglowodany 76 g,
  • w tym cukry 1,5 g,
  • białko 6,4 g,
  • sól 0,0 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Sposób przygotowania: Zagotuj 2 litry wody z łyżką soli. Do wrzącej wody wrzuć 100 g makaronu i gotuj, delikatnie mieszając, przez 4 minuty. Zdejmij garnek z ognia i zostaw w nim makaron na 4 minuty, żeby uzyskał odpowiedni stopień miękkości.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta/dystrybutora

Dane producenta: De care group sp. z o.o. i wsp. Sp. Kom., Pieńków 147 a, 05-152 Czosnów

Szczegóły - Farabella Makaron pappardelle bezglutenowy 250 g

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt