Fermentacja warzyw
- Vivante
-
9788365601209
Opis
Must have wszystkich kulinarnych maniaków i odkrywców nowych, niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z fermentacją. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty i pikli, a także zaskocz wszystkich takimi pysznościami jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe.
W tej książce znajdziesz ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół. Co najważniejsze – nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami i poświęcać na kulinarne eksperymenty całego dnia! Dzięki tym wyważonym przepisom możesz szybko i sprawnie wykonać mniejsze porcje fermentowanych pyszności. Poznasz podstawy procesów fermentacji, dowiesz się jakie problemy możesz napotkać w czasie pracy w kuchni oraz jakich naczyń najlepiej używać.
Wypróbuj fermentowanych śniadań, lunchy, koktajli, a nawet… deserów!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Szczegóły - Fermentacja warzyw
- Tytuł: Fermentacja warzyw
- Autorzy: Christopher Shockey, Kirsten Shockey
- Wydawnictwo Vivante
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2017
- Ilość stron: 368
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788365601209
- Język: polski
- Podtytuł: Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
- Oryginalny tytuł: Fermented Vegetables: Creative Recipes for Fermenting 64 Vegetables & Herbs in Krauts, Kimchis, Brin
- Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788365601209
- EAN: 9788365601209
- Wymiary: 22.0x22.5x2.5 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki