Fizjologia smaku
- Państwowy Instytut Wydawniczy
-
9788364822124
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot...
Opis
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Szczegóły - Fizjologia smaku
- Autor: Brillat-Savarin Anthelme
- Wydawnictwo Państwowy Instytut Wydawniczy
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2015
- Ilość stron: 256
- Format: 12,5x20 cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788364822124
- Język: polski
- Oryginalny tytuł: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante
- Tłumacz: Guze Joanna
- Nr wydania: 4
- ISBN: 9788364822124
- EAN: 9788364822124
- Wymiary: 12.5x20.0x2 cm