Fizjologia smaku

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot...
24,30 * 30,00 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 22,86 zł

Opis

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Szczegóły - Fizjologia smaku

  • Autor: Brillat-Savarin Anthelme
  • Wydawnictwo Państwowy Instytut Wydawniczy
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2015
  • Ilość stron: 256
  • Format: 12,5x20 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788364822124
  • Język: polski
  • Oryginalny tytuł: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante
  • Tłumacz: Guze Joanna
  • Nr wydania: 4
  • ISBN: 9788364822124
  • EAN: 9788364822124
  • Wymiary: 12.5x20.0x2 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt