Govinda Makaron z czerwonej soczewicy GOODEL 250 g
- Govinda
-
EKOG130
Opis
- bezglutenowy
- wegański
- wysokobiałkowy
To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.
Czas gotowania: 3 min.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!
Składniki: 90% zmielona czerwona soczewica*, 10% siemię lniane*
* z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1494 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56,4 g w tym cukry: 2,4 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 27 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu
Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.
PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE
Producent: Govinda Natur GmbH, Niemcy
Właścicielem marki GOVINDA jest firma Govinda Natur GmbH. Mottem tej działającej na rynku produktów naturalnych i ekologicznych od blisko 30 lat firmy jest „Słuchaj głosu Natury”. Celem marki GOVINDA jest zapewnianie wysokiej jakości produktów naturalnych, w szczególności "healthy snacks" (zdrowych przekąsek), ajurwedyjskiej i naturalnej żywności, produktów dla wegan i wegetarian, także o jakości witariańskiej.
GOVINDA to:
- innowacyjna żywność o jakości ekologicznej
- stosowanie alternatywnych surowców spożywczych (np. migdałów ziemnych CHUFA)
- jakość bez kompromisów
- autentyczny smak natury, bez dodatków i wypełniaczy
Szczegóły - Govinda Makaron z czerwonej soczewicy GOODEL 250 g
- Producent: Govinda
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: EKOG130
- EAN: 4038507008614
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki, Zdrowa żywność, Festiwal makaronów, Makarony roślinne