Gubernija Kwas chlebowy Rugile 1.5 l

Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się zżyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Sprzedawany w butelkach jednorazowych o pojemności 1,5 l.

4.99 zł

Cena za L : 3.33zł

Dodaj do schowka

Opis

Kwas chlebowy używany był w wiekach średnich w całej Europie. Dziś znów wraca do łask, ciesząc się popularnością na całym świecie. Wytwarzany naturalnymi metodami napój doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, potrawami o ostrym, wyrazistym smaku, a nawet fast foodami. Kwas chlebowy sprawdza się jako baza do zup o tradycyjnym słowiańskim aromacie. Może też służyć za zamiennik gazowanych napojów w drinkach. Słodko-kwaśny smak kwasu chlebowego Rugile można wzbogacić syropem owocowym, cytryną, miętą lub przyprawami korzennymi.

Na dnie butelki wytrąca się naturalny osad. Przed spożyciem kwasu chlebowego Rugile należy potrząsnąć opakowaniem. Napój należy podawać schłodzony.

Kwas chlebowy to zdrowy i naturalny zamiennik dla słodkich napojów oraz piwa. Znakomicie gasi pragnienie i odświeża. Wytwarzany tradycyjnymi metodami, jest pozbawiony barwników i konserwantów. Napój jest uzyskiwany w procesie fermentacji, zawiera do 1,2% alkoholu. Bursztynowy kolor i oryginalny smak wzbogacone są walorami zdrowotnymi. Stanowi źródło witaminy C i B, a także składników mineralnych.

Kwas chlebowy Rugile sprzedawany jest w jednorazowej butelce 1,5 l.

Litewski browar Gubernija istnieje już od XVII wieku. Cieszy się renomą na arenie międzynarodowej, sprzedając swoje produkty na rynku europejskim, w USA i Rosji. W procesie produkcji stosuje wyłącznie naturalne składniki. Kwas chlebowy powstaje na bazie starej litewskiej receptury.

Składniki - Gubernija Kwas chlebowy Rugile 1.5 l

Pitna woda, cukier, glukoza – syrop fruktozowy, żyto – słodowy ekstrakt (żyto, słód jęczmienny), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, konserwanty – sorbinian potasu, benzoesan sodu.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna w 100 ml: 41 kcal / 176 kJ
  • Tłuszcz: 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
  • Węglowodany: 9,2 g (w tym cukry: 7,9 g)
  • Białko: 0 g
  • Sól: 0,02 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w temperaturze od 2 do 25°C.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Produkt fermentowany zawiera alkohol do 1,2%. Może wystąpić naturalny osad.

Dane producenta/dystrybutora

Regionalne Przysmaki Sp. z o. o., ul. Racławicka 15, 15-107 Białystok

Recenzje
(1)

Ocena 

Bardzo słodki, trochę za słabo wyczuwalny smak kwasu chlebowego.

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Gubernija Kwas chlebowy Rugile 1.5 l